Bafra'da 12 mahalle tüzel kişiliğine ait toplam 305 bin 465 metrekarelik tapulu arazinin satılmasına karşı çıkan vatandaşlar, ihale bedellerinin çok yüksel olduğunu belirterek, buraların uygun fiyatlarla kendilerine verilmesini istedi.

'GÖRÜŞMELERDEN BİR NETİCE ALAMADIK'

Dedeli Mahallesi Derneği Başkanı Ömer Özen toplantıda yaptığı konuşmada, 'Bahsi geçen yerler bizim için çok önemli. Buralar bizim ekmek soframız, buralar bizim için çok önemli. Bu yerler varsa biz varız, bu yerler yoksa bizler de yokuz. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerden bir netice alamadık. Bu toprakları kullanan 12 mahallemizin elimizde kalmasını istiyoruz. Uygun bir fiyatla ne belediyeyi üzecek ne de bizleri üzecek makul bir fiyatla mahallelerimize verilmesini istiyoruz' dedi.

ŞAHİN: 'İHALE İLE OLACAK BİR İŞTE BİZİM YAPACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK'

Konuyla ilgili açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, 'Defalarca görüştük. İhale ile olacak bir işte bizim yapacağımız bir şey yok. Bize 'bedava verin' diyorlar, sonra da 'makul fiyata' diyorlar. Bizim ihalelerde makul fiyat diye bir yetkimiz yok. Fiyatlarla ilgili Ticaret Odası ve belli yerlerden görüş alıyoruz. Ona göre ortalamasını alarak fiyatlar belli oluyor' diye konuştu.

İHA