Av yasağının kalktığı günden bu yana Mersin'de balık tezgahları dolup taşarken, balık fiyatları da ucuzladı. Dün gece Mersin açıklarında avlanan balıkçıların ağına dev palamutlar takıldı. Biri 8 kiloyu bulan palamutlar balık tezgahlarını doldururken, balıkların köpek balıklarından kaçıp Akdeniz'e geldiği tahmin ediliyor.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, köpek balıklarının palamut sürülerinin peşine düştüğünü belirterek, "Tabi palamut sürüleri de köpek balığından kaçmak için Akdeniz'e geliyor. Bu balıklar Antalya-Mersin arasında gidip geliyorlar. Dün yakaladığımız palamutlar da köpek balığının saldırısına uğrayarak bu tarafa kayan balıklardır. Bize de tutmak bugüne nasip oldu. Bunlar sürüyle gezdikleri için birkaç gün sonra bu balıkları burada bulamayacağız. Biz de burada çıktığı için sevindik. Çıktığı kadar burada avlanarak, Mersinlilere taze ve güzel palamut yedirmek istiyoruz. Bir de biz bu balıkları tutmasak diğer ülkelerin akarsularına gidecek ve bu sefer onlar orada avlanacak. O yüzden balıkları kaçırmadan avlayacağız. Dün 8-10 kiloluk palamutlar çıktı. Gördüğümüzde biz de şaşırdık ama iyi oldu. Bu kadar büyük palamutların Akdenizimizde çıkması güzel. Zaten bu sene nazar değmesin denizimizde çok fazla çeşit var. Hatta bugüne kadar çıkmayan birçok çeşitte bu sene çıktı" diye konuştu.



"Balık fiyatları en ucuz seviyede"

Balık sezonuyla ilgili konuşan Polat, "Şu anda gerçekten bir bolluk var. Her çeşit balık denizimizden çıkıyor. Balıklarımız hem taze hem de ucuz. Halkımız bu aylarda balık alsınlar. Bir ay sonra havalar bozmaya başladıktan sonra balık fiyatları yükselecektir. Çünkü havalardan dolayı denizden balık çıkmamaya başlayacaktır. Gerekirse evlerinde imkanı olan insanlar balık alıp dolaplarına atsınlar. Şu anda palamutların tanesi 5 ile 10 lira arasında değişiyor. Tabi boyutuna göre fiyat değişiyor ama ortalama 7,5 lira. Aynı balık İstanbul'da ise 15 lira. Mercan 10 lira, küçüğü 5 lira. Sardalye 3 lira. Ufak barbunya 4 lira. Çupra-levrek 10 lira. Gümüş 7 lira. Hamsi 3 lira. Yani balık fiyatlarımız en ucuz seviyede. Mersinli vatandaşlarımızı taze ve ucuz balık yemeye çağırıyorum. Çünkü her şeyi birinci elden almak gerekir. Tereyi tereciden, domatesi domatesciden, balığı da marketten, alışveriş merkezinden değil balık pazarından almak gerekir" şeklinde konuştu.