Taraftarlar, geçen yıl TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli'nin "VYŞ'nin kapısını PTT 1. Lig'deki takım da çalabilir" dediğini hatırlattı.

Dünya gazetesinde 15 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan haber
aynen şöyleydi:

"PTT 1. Lig'den de isteyen kulüplerin dahil olabileceğine değinen Güreli 'Örneğin bir kulüp 'ben borçlarımı yönetebiliyorum. Buraya gelmek istemiyorum. Hayatımdan memnunum' diyebilir. Kendisi bilir. Biz toptan bir borç yapılandırması düşünüyoruz. Biz sonuçta şunu demiş olacağız, 'Kulübe diyeceğiz ki ne teminat verdin sen bankaya? Bu arsa, bu binayı verdim diyecek. Sen bunları bana ver. Ben senin yerine gideyim daha ucuza kredi bulayım senin borcunu ben ödeyim senin yayın hakkında borcunu 10 yıl için keseyim. Kimsenin eline para vermeyeceğiz, onu VYŞ halledecek. Bu sistem çalışırken havuzdaki kayıp kaçağı da önleyerek yapacağız' şeklinde konuştu.
Bugün denk hesap sorunu nedeniyle Barcelona'nın bile transfer yapamadığını vurgulayan Güreli, 'VYŞ aracılığı ile borcunu yapılandıran kulüp ondan sonra ama tekrar eskisi gibi gelir-gider dengesi olmadan bir harcama ve transfer yapamayacak. Bunu da yeni kulüpler yasasında kurallara bağlayacağız. Ve TFF'deki mali kontrol kurulunu ve lisans kurulunu genişleterek içine getireceğiz. Belki yöneticilerin borçlanma yetkilerini vs sınırlayacağız' diye konuştu.