Şehitkamil Belediyesi tarafından uygulanan 'Bayat Ekmek Toplama' projesiyle bayat ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçildi. Proje kapsamında apartmanların önüne konulan bayat ekmek kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanıyor. Çöpe atılmaktan kurtarılan bayat ekmekler, yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem oluyor. Proje sayesinde her ay büyük miktarda bayat ekmek toplanıyor. Şehitkamil Belediyesi'nin 2011 yılında uygulamaya koyduğu proje, her gün biraz daha olgunlaşıyor ve yaygınlaşıyor. Vatandaşın büyük destek verdiği proje, israfın önünü kesti.
Projeye herkes katkıda bulunsun
Lokanta işletmecisi Ayfer Kömürcüoğlu, Bayat Ekmek Toplama projesine herkesin katkıda bulunmasını istedi. Kömürcüoğlu, 'Bayat Ekmek Toplama projesini çok seviyorum. Şehitkamil Belediyesi'nin uyguladığı bu projeye ben de katkıda bulunuyorum. Bütün herkesin de projeye katkıda bulunmasını istiyorum. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyorum. Ekmekleri apartman girişlerinde bulunan bayat ekmek kutularımızın içinde biriktiriyoruz. Şehitkamil Belediyemizden gelen görevliler, bu ekmekleri topluyor ve hayvanlara yem olarak kullanıyor. Ben de bir lokantacıyım. Her gün bayat ekmeklerimi bayat ekmek kutusuna koyuyorum. Hiç kimse israf etmesin. Herkes Bayat Ekmek Toplama projesine katkıda bulunsun. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, gerçekten çok güzel çalışıyor. Kendisini çok takdir ediyoruz. Her yönden harika çalışıyor' şeklinde konuştu.
''Ekmek, hiçbir zaman için çöpe atılmaz''
Projenin faydasına dikkat çeken Mehmet İhsan Çalışkantürk, bayat ekmeklerin çöpe atılmasının yanlış bir davranış olduğuna işaret etti. Çalışkantürk, 'Bayat Ekmek Toplama projesi uygulanmaya başladığından bu yana çok memnunuz. Bizzat bizim apartmanımızdan çok fazla bayat ekmek çıkıyordu. Bayat ekmekler, heder oluyordu. Bayat ekmekler, çöpe atılıyordu. Bayat Ekmek Toplama projesi sayesinde ekmekler artık çöpe atılmıyor. Bu proje, insanlar açısından çok faydalı bir projedir. Ekmekler, bizim en büyük nimetimizdir. Bu konuda insanların çok dikkatli olması lazım. Şehitkamil Belediyemiz tarafından uygulanan bu projeye herkesin destek olmasını istiyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'nu uyguladığı bu projeden dolayı tebrik ediyorum. Bu projeyi daha önce hiçbir yerde görmedim. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.


GAZİANTEP haberleri