Edinilen bilgilere göre, Ordu'nun Fatsa İlçesi Devlet Hastanesi'nde memur olarak çalışan Şükrü U. arkadaşı olan B.A. ile iki hafta önce Gülyalı İlçesi'ne bağlı Turnasuyu mevkisindeki bir restoranda yemek yemeye gitti. B.A. yanında bulunan 2.5 yaşındaki erkek çocuğunu da oynaması için restoranın oyun parkına götürdü. B.A. daha sonra lavaboya gidince masadan kalkan Şükrü U. oyun parkının içine girerek, diğer çocukların da gözleri önünde kız arkadaşının çocuğunu dövmeye başladı.

Çığlıklara rağmen Şükrü U. çocuğu yere yatırarak dakikalarca dövmeye devam etti. Bir süre sonra oyun parkından çıkan Şükrü U. hiçbir şey yokmuş gibi B.A.'nın yanına geri dönerken; çocuk da ağlayarak oyun parkında beklemeye devam etti. Anne B.A., daha sonra çocuğunun dövüldüğünü öğrenince İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek şikayetçi oldu. İş yerinden güvenlik kamerası görüntülerini alarak soruşturma başlatan jandarma Şükrü U.'yu gözaltına aldı. Şükrü U. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Efirli Cezaevi'ne gönderildi.

Ordu Barosu davaya müdahil oluyor

Ordu Barosu Başkanı Avukat Murat Poyraz ve beraberindeki bir grup avukat Ordu Adliyesi önünde olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Av. Murat Poyraz, çocuk ve annesinin yanında yer alıp davaya müdahil olacaklarını ifade ederek, olayı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Murat Poyraz, dosyada gizlilik kararı olduğu için suçun vasfını henüz bilmediklerini, konuyu darp veya yaralama olarak değerlendirilmesi halinde Ceza Kanunu'nda bunun cezai müeyyidesinin düzenlenmiş olduğunu ifade ederek, 'Çocuk olması ve korunma gözetim altında bulunması nedeniyle cezanın ağırlaştırılmış hali uygulanması gerekir. Buda 2 ile 5 yıl arası hapis cezası içerir' dedi.

Aileyle ön görüşme yaptıklarını, anne B.A.'nın da haklarının korunması gerektiğini vurgulayan Poyraz, 'Ordu Barosu bu konulara bundan sonra hassasiyetle eğilecek, olayın takipçisi olacaktır. Yargılamayı takip edeceğiz, mümkün olarak en ağır cezanın aldırılmasını talep etmeye çalışacağız. Özellikle çocuk istismarı ve çocuğa şiddetle ilgili tüm dosyalara baromuz müdahil olacaktır' açıklamasında bulundu.

ORDU haberleri