Spor Toto Süper Ligin 8. haftasında Gaziantepspor, evinde ağırlayacağı Kayserispor karşısında galibiyete odaklandı. Evinde oynadığı son 4 maçta yenilgi yüzü görmeyen kırmızı–siyahlı ekip, yarın ki mücadeleden galibiyet ile ayrılarak yenilmezlik serisini 5 maça çıkarmayı hedefliyor.
Gaziantepspor – Kayserispor mücadelesi yarın saat 20.00'de Kamil Ocak Stadyumu'nda oynanacak. Mücadeleyi Bursa bölgesinden Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşlerin yardımcılıklarını ise Kerem Ersoy ve Serkan Olguncan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Koray Gençerler.
Ligde 54. randevu
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Gaziantepspor yarın kendi sahasında Kayserispor ile lig tarihinde 54'üncü kez karşı karşıya gelecek. İki ekip daha önce ligde 53 kez mücadele etti. İki takım arasında daha önce oynanan karşılaşmalarda ise sarı-kırmızılıların üstünlüğü göze çarpıyor. İki ekibin daha önce oynanan 53 randevunun 17'sinde Gaziantepspor kazanırken, 23 karşılaşma ise Kayserispor'un galibiyetiyle sonuçladı. Taraflar 13 karşılaşmada ise birbirine üstünlük sağlayamadı. Oynanan 53 lig maçında Gaziantep ekibi 58 gol atarken, sarı-kırmızılı ekip ise rakip ağlara 68 gol bıraktı.
4 maçtır yenilmiyor
Kayserispor'u evinde ağırlayacak Gaziantepspor rakibiyle oynadığı son 4 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı–siyahlılar, Kayseri ekibiyle oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet alırken 1 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Oynanan son 4 maçta ise 2013-2014'de Kayserispor 0-1 Gaziantepspor, 2014-2015 sezonunda Gaziantepspor 2-1 Kayserispor, 2015-2016 Gaziantepspor 1-0 Kayserispor ve Kayserispor 2-2 Gaziantepspor skorlar ortaya çıktı. Gaziantepspor bu maçlarda rakibine 6 gol atarken kalesinde ise 3 gol gördü.
Gaziantep'te ki maçlar
Gaziantepspor ile Kayserispor takımları Süper Lig tarihinde Gaziantep'te 13 kez karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadı'ndaki maçlarda Kayserispor 7, ev sahibi Gaziantepspor ise 5 kez üstünlük sağlarken, 1 maçta ise eşitliği bozamadılar. Gaziantep ekibinin konuk Kayseri ekibine karşı bulduğu 15 gole, Kayserispor 18 golle yanıt verdi.
En farklı skorlu galibiyetler
İki takım arasındaki rekabette taraflar birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetleri 3'şer farklı sonuçlarla aldı. Konuk Kayserispor, 2005-06 sezonunda 4-1, 2008-09 sezonlarında 3-0 galip gelirken; ev sahibi Gaziantepspor ise 1978-79 sezonunda 3-0 üstünlük sağladı.
Gaziantepspor'da 4 eksik var
Öte yandan Gaziantepspor'da son haftaların formda isimleri Evans Kangwa ile Abdülkadir Kayalı'nın yanı sıra kırmızı kart cezalısı Rajtoral ile sakatlığı bulunan Orkan Çınar da zorlu karşılaşmada forma giyemeyecekler. Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Abdülkadir Kayalı bu sezon ilk kez takımını yalnız bırakacak.


GAZİANTEP haberleri