Arifiye ilçesi Neviye Mahallesi'nde yaşayan 16 yaşındaki E.B., birden fenalaşarak Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılmış, sonrasında yapılan tetkikler sonucunda radyasyon tespit edilmesinin ardından çocuğun yaşadığı mahalleye AFAD ve UMKE ekipleri gönderilmişti. AFAD ve Türkiye Atom Enerjisi kurumu yetkilileri maddeyi teslim aldı. Mahallede çalışmaların sürdüğü belirtildi.


'8 kişi hastanede müşahede altına alındı'

16 yaşındaki E.B.'nin ikametine getirdiği radyasyon yaydığı belirtilen madde sonrasında mahalle girişinde AFAD ve UMKE ekipleri çalışma yaptı. AFAD ekipleri tarafından kurulan çadırda dezenfekte edilen Lokman Y., İbrahim B., Hiranur B., Sevgi B., Barış B., Kübra Y., Mehmet Emin B., Latife B., 112 acil ekiplerince ToyotaSa İlkyardım ve Acil Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alındığı öğrenildi.



'Biz de anlamadık'

Rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan 16 yaşındaki E.B.'nin babası Emin B. yaptığı açıklamada, 'Benim oğlan amcasının oğlunun inşaatına gidiyor. 3 -4 parça tespih gibi bir şey buluyor. Sonra onu alıp getiriyor. Meğersem radyasyonlu imiş. Biz de anlamadık. Bizim çocuk cebinde getirdi eve. Ondan sonra çocuk rahatsızlandı' dedi.