PKK'nın Karadeniz grubunun, dört grupta 20 teröristten oluştuğu ve geçtiğimiz aylarda 9 teröristin ölü olarak ele geçirilmesinin ardından bölgede 11 kişilik iki grubun kaldığı; bu grunun da son yakalanan kuryeler ile birlikte iletişim erzak bağlantısının kesildiği öğrenildi. Karadeniz'de devam eden operasyonlar neticesinde ise Karadeniz kırsalında bulunduğu belirtilen 11 kişilik terörist grubun kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte hareket alanlarının daraldığı, kırsalda mahsur kalan teröristleri etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürdüğü bilgisine ulaşıldı. Bu arada teröristlerin, bölge halkına güvenmedikleri için erzak ihtiyaçlarını zaman zaman yayla evlerinden hırsızlık yaparak sağladıkları ortaya çıktı.

9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Karadeniz bölgesine eylem yapmak için gelen PKK'lı terörist guruplarına yönelik başlatılan operasyonlar çerçevesinde geçen aylarda Ordu'nun Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçeleri sınırında yürütülen operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirilmişti. Teröristlerin üzerinden çıkan fotoğraflarda 8 kişi olduklarının tespit edilmesi üzerine PKK'nın Karadeniz grubuna yönelik operasyonları genişleten Ordu İl Jandarma Komutanlığı ve Sivas İl Jandarma Komutanlığı ve takviye olarak gelen İzmir 2. Jandarma Komando Tugayı Komutanlığı ekipleri Ordu'nun Gölköy ve Mesudiye ilçeleri ile Tokat sınır hattında bir teröristi daha etkisiz hale getirmişti. Ordu'nun Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçeleri sınırında öldürülen 6 teröristin üzerinden çıkan fotoğrafta bulunan diğer iki kişi ise geçtiğimiz günlerde Erzincan'da güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirildi. Böylelikle PKK'nın Karadeniz grubuna bağlı 9 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

TALİMAT VE ERZAKLARI KURYELER SAĞLIYORMUŞ

Karadeniz kırsalında devam eden PKK operasyonlarına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde PKK'nın Karadeniz gurubuna kuryelik yaptığı tespit edilen birisi kadın iki kişi Sivas'ta yakalandı. Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, uzun süredir sürdürdükleri istihbarat çalışmaları neticesinde PKK'nın, sözde Karadeniz açılım grubuna ulaşmak amacıyla kurye kullandığını belirledi. Mesudiye ve Koyulhisar ilçeleri sınırında etkisiz hale getirilen teröristlerle zaman zaman telsizle iletişim kurduğu tespit edilen kuryeler Türkan P. ile Şahin Ç.'yi Koyulhisar ilçesinde bir süre takibe alan polisler, daha sonra bu kişileri yakladı. Emniyette çelişkili ifadeler veren PKK kuryeleri Türkan P. ve Şahin Ç.'nin, etkisiz hale getirilen teröristlerle durum değerlendirmesi yapmak, telsiz kodları, bazı şifreler ve erzak vermek için bulaşma hazırlığı içinde oldukları tespit edildi.

Gözaltına alınan Türkan P. ve Şahin Ç, Sivas Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ümit CEYLAN