CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Parti Meclisi Üyesi Sevda Kılıç, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda ilçe örgütleriyle yapılan toplantıya katıldı. Toplantı öncesi açıklamada bulunan Torun, Türkiye'nin iyi yönetilemediğini, ülkenin, bir insanın hayallerinin peşinden sürüklendiğini öne sürdü.

HUKUK VESAYET ALTINDA

Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini, bu süreçte CHP'lilere büyük sorumluluk düştüğünü belirten Torun, "Parlamento ve hukuk vesayet altında. Yani kuvvetler ayrılığı dediğimiz yapı çökmüş ve tek kişinin emrine girmiş. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı, MHP Genel Başkanı'nın sözleriyle bir anda gündem oluşturdu ve başkanlık tekrar konuşulmaya başlandı. Türkiye'de terör her gün canımızı yakarken, ekonomide ciddi iflas ve sıkıntılar yaşanırken, eğitim ve sağlık bitmişken, kısacası Türkiye'nin çok daha önemli sorunları varken birden gündemimize başkanlık girdi" ifadesini kullandı.

NASIL BİR BAŞKANLIK?

Ülkenin başkanlık sistemi yerine çözmesi gereken konulara yoğunlaşması gerektiğini anlatan Torun, "Sanki başkanlık gelince bir sihirli değnek değecek ve ülkede hiçbir sorun kalmayacak. Bu şekilde bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Halbuki şunu düşünmemiz lazım, başkanlığın tartışıldığı günlerde her birimiz şunu söyledik. Nasıl bir başkanlık? 'Türk tipi bir başkanlık.' Anlatın Türk tipi başkanlık nasıl oluyor? Anlatan yok. Nasıl olacağını bilen yok. Zaten anayasayı ihlal ederek, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini aşarak, bu ülkeyi yönetiyorsun. Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırmışsın, özgürlüğü ortadan kaldırmışsın, hukuku siyasallaştırmışsın, daha ne istiyorsun? Nasıl bir yetki istiyorsun? Bazıları, 'efendim başkanlığı niye yanlış anlatıyorsunuz, parlamento olacak, değişmeyecek ki' diyor. Cumhurbaşkanlığı yetkisini aşıp bize bunu yapan bir yapı, yarın başkanlık yetkisiyle parlamento olacağının garantisini verebilir mi? Emniyeti, adliyeyi her şeyi eline geçirmiş bir yapı yarın, 'ben bunları kaldırdım, her şey bu şekilde olacak' dediğinde kim direnecek? Kim nasıl buna karşılık verecek?" diye konuştu.

TEK ÇÖZÜM, CHP İKTİDARIDIR

Ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu belirten Torun, "Biz bu ülkenin barış, huzur içinde olmasını istiyoruz. Biz dış poltikada, iç politikada, ekonomide, sağlıkta, eğitimde doğru şeyler söylüyoruz. Gelişmiş ülkelerdeki yapının ülkemizde de olması için mücadele ediyoruz. Şundan emin olun, bugünkü sorunların çözümünün tek adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Tek çıkı yolu 'altı ok'tan geçer. Aydınlık geleceği hep beraber kuracağız. Asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Yılmadan, usanmadan sürekli olarak çalışacağız ve sonunda başaracağız" ifadelerini kullandı.

Torun'un konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Barış BUDANOĞLU