Okul bahçesinde düzenlenen aşure dağıtımına Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul idareciler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Halit Uygur, 15 Temmuz şehitleri anısına aşure programı düzenlendiğini hatırlattı. Şehitleri yad etmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Halit Uygur, bu etkinliği her yıl yapmayı düşündüklerini kaydetti.
Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, 15 Temmuz akşamı hain darbe girişimi olduğunu söyledi. O gece vatandaşların canlarını hiçe sayarak darbecilere karşı meydanlara indiğini belirten Cevdet Arslan, menfur gecede çok sayıda şehit verildiğini hatırlattı. O gece şehit olan vatandaşlarımız için böyle bir etkinlik düzenlendiğini dile getiren Arslan, 'Şehitlerimizin ruhları için şu anda aşure dağıtıyoruz. İnşallah memleketimiz, bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmaz. Bu etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum' dedi.
Kültürümüzde Muharrem ayının büyük önemi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Feyat Asya da, 'Muharrem ayının 10 günü boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Okullarımız, sivil toplum örgütlerimiz değişik etkinlikler yapıyor. Şehit Nusret Sarman Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde 15 Temmuz darbe girişine direnerek şehit düşenlerin anısına aşure ikramı yapıldı. Allah şehitlerimizin derecelerini yükseltsin. Halkımızın birliği, dirliği hep daim olsun. Bu coğrafyada artık Kerbela olaylarının yaşandığı aşureler değil, çocuklarımızın sevinçle yaşadığı günlere dönüşmesini diliyoruz' diye konuştu.
Öğrencilere ve katılımcılar aşure dağıtımının ardından program sona erdi.

15 Temmuz şehitleri için aşure dağıtıldı


MUŞ haberleri