Ordu'nun Fatsa ilçesinde Ekim ayı 'Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleştirildi. Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar'ın ev sahipliğinde düzenlenen Ekim ayı 'Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan başkanlık yaparken, toplantının ana gündemi fındığa atılan 'zehirli ürün' iftirası oldu.

Fındık fiyatları

20 ilçenin ziraat odası başkanın katıldığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, fındık fiyatlarında yaşanan düşüşe değindi ve üreticiye çağrı yaparak, panik yapılmamasını istedi.

Soydan, 'Fındık mahsulümüzde oynanan bu tür oyunlara itibar etmiyoruz. Bizim fındığımız dünyanın en kaliteli fındığıdır. İtalya'da bir tarım derneğinin fındığımızı aflatoksinli olduğu iftirasına tepkimiz çok büyüktür. Türk fındığını kimsenin böyle karalama yetkisi yok' dedi.

'Mesnetsiz iftira'

Toplantıya ev sahipliği yapan Fatsa Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem Kibar ise yaptığı açıklamada, 'Ordu genelinde her ay farklı bir ilçede gerçekleşen 'Ziraat Odası İl Koordinasyon Toplantısı'nın Ekim ayı toplantısına ev sahipliği yaptık. Başta bölge tarımının ve öncelikle fındığın geliştirilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla yapılabilecekleri masaya yatırdık. Toplantımızın ana gündemi fındığımıza atılan mesnetsiz iftira oldu. Toplantımızdan çıkan raporların bölge tarımımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Dolayısıyla toplantıya katılan tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.