Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı çiftçilerden gelen talepleri değerlendirirken, tarım müdürlüklerinin projelerine de destek olmaya devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol kapsamında Bafra'nın çeşitli mahallelerinde yaşayan 50 çiftçiye Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak 2 bin 500 ceviz fidanı dağıtıldı.
Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün danışmanlık ve kontrol işlerini yürüteceği proje kapsamında 50 çiftçi 250 dekar alanda toplamda 5 bin fidan dikecek. Chandler tipi sertifikalı ceviz fidanlarını ücretsiz olarak çiftçilere vererek kırsal kalkınmayı desteklemeye devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki süreçte tarımsal anlamda farklı projelere de destek verecek.

Projeden faydalanan çiftçiler, rakım olarak yüksek ve eğimli olan Lengerli, Köseli, Çalköy, Müstecep, Tepebaşı ve Uluağaç Mahallelerinde bulunan toplamda 250 dekarlık alanı kapsayan tarlalarına Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen cevizleri dikmeye başladı.