Öğrenciler hafta içinde okudukları hatimleri cuma günleri bayrak töreninin ardından toplu halde dua ederek şehitlerimize bağışlıyorlar.
Oltu kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İlhami Şahin, yaptığı açıklamada, 'Ülkemizi işgal etmek, parçalamak ve ilerlemesini durdurmak için 15 Temmuzda ihanet girişimini öğrencilerimize unutturmamak ve 15 Temmuzda vatanı milleti için şehit düşen aziz şehitlerimize borcumuzu ödemek için okulumuz öğrencileri hafta içi her gün bütün sınıflar hatim okuyorlar. Cuma günü Bayrak töreninin ardından toplu olarak tüm Şehitlerimize bağışlıyor dua ediyoruz' dedi.
Okul öğrencilerinden Şeydanur Polat ise '15 Temmuz gecesi olan olaylardan dolayı Vatanımıza, Milletimize Irzımıza tecavüz etmeye çalışan hainler için şehit düşen Tüm şehitlerimiz için Öğretmenlerimiz öncülüğünde şehitlerimize elimizden gelen kuranı kerim okuyup dua ediyoruz. İmam hatip öğrencileri olarak öncülük ederek tüm Türkiye'ye duyurmak şehitlerimize bütün okullarda kuranı kerim okunmasını sağlamak istedik' diye konuştu.
Öğrencilerden Rabia Karaçelik de '15 Temmuz'da yaşanan durumun bilincindeyiz çünkü az kalsın vatanımız elden gidiyordu. Ve bizim elimizden sadece kuran okumak geliyordu bu sadece bizim okulda değil tüm Türkiye'deki imam hatiplerde olsun istiyoruz artık kan dökülmesin' dedi.
Öğrenci Emine Yiğit ise '15 Temmuzda ve Vatan sınırlarında Nöbet tutan şehit düşen tüm şehitlerimiz için ne yapabilir diye düşündük hocalarımızın rehberliğinde hatip okuma programları yapabilmeye karar verdik her Cuma Bayrak töreninde dualar ediyoruz Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz' dedi.
Öğrencilerden Kadriye Döndü ise 'Vatanımızı bölmek isteyen hainleri durdurmak için canları pahasına vatanı koruyan tüm şehitlerimiz için Hatip okuyup dualar ediyoruz. 300 öğrencinin okuduğu hatimler yıl sonuna kadar devam edecek' diye konuştu.
Öğrenciler hafta içinde 16 hatim yaptıklarını 15 Temmuz'dan bu yana 300 civarında hatim okuduklarını belirttiler.

Öğrenciler şehitlere hatim okuyorlar


ERZURUM haberleri