Ayvacıklı vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükkonuk Belediyesi ile Ayvacık Belediyesi arasında, belediyecilik hizmetlerinin iyileştirilmesi, ortak projeler yapılması, turizm potansiyelinin geliştirilerek yeni iş ve istihdam alanlarının yaratılması, ticaret, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi, kültürel varlıkların korunması ve birlikte hizmet üretilmesi konusunda her iki belediye "kardeş belediye" protokol imzalamak için adım atmıştı.

BAŞKAN BELUR KKTC'YE GİTTİ
Büyükkonuk Belediyesinin daveti üzerine 8 kişilik bir heyetle KKTC'ye giden Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Belediyeler Birliği binasında gerçekleşen törenle "Kardeş Belediye" protokolüne imza attı. İkili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde atılan adımın önemine değinen Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "İki belediye arasındaki ilişkilerin iki devlet tek millet olarak gerçekleştirdiğimiz Kardeş Belediye protokolünün daha kaliteli, nitelikli hizmet vermek, birbirimizin güçlü yönlerinden, deneyimlerimizden faydalanmak için imza attık. Yaptığımız anlaşmayla Büyükkonuk Belediyesi ile ilişkilerimiz her geçen gün daha anlamlı hale gelecektir. İki farklı belediye hizmetleriyle karşılıklı projelerimizi en iyi şekilde hayata geçireceğiz. Belediye Başkanım Ahmet Sennaroğlu'na ilgi ve alakasından ötürü teşekkür ediyor en kısa zamanda kendilerini ilçemde ağırlamaktan memnunluk duyacağımı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

EN BÜYÜK YARDIM TÜRKİYE'DEN
Belediyelerine en büyük yardımların Türkiye'den geldiğini belirten Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, "Projelerimiz ve kültürel zenginliklerimizi kaynaştırmak adına eko gün konseptimizi de Ayvacık Belediyesi'nde yansıtarak böylesine önemli bir etkinliğin Kıbrıs'tan Ayvacık'a kadar yansıması bizleri mutlu edecektir" dedi.

Ayvacık heyetinde Başkan Belur'la birlikte, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ayvacık Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güler, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ali Yiğit, Yılmaz Ersoy, Ayvacık Belediyesi Fen İşleri Müdürü Vedat Yazıcı ve Yazı İşleri Müdürü Fedai Altıkat yer aldı.

İmzalanan protokolün ardından Başkan Belur ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu birbirlerine yöresel kültürlerini ifade eden hediyeler taktim etti.