MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 1. bölümü üzerinde MHP Grubu adına konuştu.

Usta, erkeklerde iş gücüne katılma oranının yüzde 71'lerde, kadınlarda ise yüzde 31-32'lerde olduğunu belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamelerimizde kadınlarda iş gücüne katılım oranının artırılması ve onların iş kurmalarına yönelik ciddi tedbirlerimiz vardı. Mesela, yüzde 50'si hibe girişimci desteği vermeyi taahhüt ediyorduk. Kadınlarımızın istihdam edilebilirliklerini geliştirmemiz lazım. Ev hanımlarına yönelik mesleki becerilerinin kazandırılması gerekir' diye konuştu.

ETKİN DENETİM YAPILMALI
Erhan Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir yandan kadın istihdamını artırmamız gerekirken, diğer taraftan da nüfus artışımızı da belli seviyede tutmamız gerekiyor. Dengeli bir şekilde yapmadığımız zaman alacağımız tedbirler kadınlarımızı istihdam piyasasının dışına itebilir, bundan da kaçınmak lazım. Devlet her türlü esnekliği sağlayabilir, imkanları verebilir, iş güvenceleri var ancak esnekliği çok artırdığımız zaman özel sektör kadını çalıştırmaktan kaçınabilir. Bu sefer, tabii, burada denetimleri etkin yapmamız lazım. Yani kadınlarımıza verilen bu hakların özel sektör, firmalar tarafından istismar edilmemeli."

YÜK ÖZEL SEKTÖRE BIRAKILMAMALI
Usta, kreş açmanın devletin görevi olması gerektiğini de belirterek, "Devlet yükü özel sektörün üzerine bırakmamalıdır. Belli sayıda eleman çalıştıranlara kreş açma zorunluluğu getiriliyor. Bu, aslında devletin bir görevidir, devletin politikaları gereği yapılan bir şeydir. O nedenle hiçbir firmaya kreş açma zorunluluğu getirmemelidir. Rekabetin zorlaştığı, firmalarımızın zor durumda olduğu bir ortamda ve kayıt dışılığın çok yüksek olduğu bir ortamda bu tür eşik değerler konulduğunda firmalar ya istihdamını artırmıyor ya da kayıt dışı çalıştırıyor. Devlet, kaynaklarını buralara daha fazla aktararak istihdamı artırmaya yönelik işleri yapmalıdır" ifadelerini kullandı.