Canik Belediye Başkanı Osman Genç, içerisinde çok amaçlı düğün salonu, hanım konağı, sıbyan mektebi, müzik okulu ve kurs merkezinin bulunacağı tesisin inşaat çalışmalarını yakından tabip ediyor. Başkan Osman Genç, çalışmaları hızla ilerleyen tesisin 2017 yılının Haziran ayına kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

'Yaşam standardını artırıyoruz'

Başkan Yardımcısı Hamza Abdurrahmanoğlu ve ilgili birim müdürleri ile birlikte Yavuzselim Mahallesi Kültür, Eğitim ve Spor Tesisi inşaatını inceleyen Başkan Genç, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Her mahalleyi hizmetlerle süslediklerini ve nakış gibi işlediklerini belirten Başkan Genç, "Tüm mahallelerimize hizmet ulaştırıyoruz. Özellikle Büşükşehir Yasası'nın ardından belediyemize bağlanan mahallelerimizde hanım konakları, sıbyan mektepleri ve spor tesisleri yapmanın yanında, cami ve okul çevrelerini düzenledik. Yine ayrıca merkez mahallelerimizde de insanlarımızın yaşam standartlarını artırıcı hizmetlere imza atıyoruz. İnşallah Yavuzselim Mahallemize de çok güzel bir tesis kazandırıyoruz" dedi.

Dönüşümü sadece fiziki olarak gerçekleştirmediklerini, toplumun da dönüşümü için çalıştıklarını ifade eden Başkan Genç, "Şehrin topluma, toplumun da şehre olumlu ya da olumsuz etkileri vardır. Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır. Şehir, aynı zamanda içinde yaşadığı insanlara da kimlik sunar. Bu nedenle bütün çabamız şehir ve insan arasındaki bu organik bağı korumaktır. Şehrin estetikliği, o şehirde yaşayan insanların psikolojisini, davranışlarını ve sosyokültürel gelişimini etkiler. Bir yandan şehrimize estetiklik kazandırırken, bir yandan da eğitim, kültür, sanat, spor alanlarında insanlarımıza yatırımlar yapıyoruz. Böylece hem fiziksel hem toplumsal dönüşüm sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yavuzselim'in önemli ilçenin mahallelerinden birisi olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm sadece eski binaları yıkıp yenilemek değildir. Yavuzselim Mahallemizde dönüşüme bağlı olarak doğalgaz, elektrik, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi ise üst yapısını yapıyoruz. Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesi kapsamında sıvasız, boyasız evleri yeniliyoruz. Bunların ötesinde fiziksel dönüşümün yanında sosyal dönüşüm de sağlıyoruz. Her yenilik değişim ve dönüşümü getiriyor. Buradaki tesisimizin kaba inşaatı bitm