Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından düzenlenen çok sayıda Samsunlunun buluştuğu 9. Samsun Tanıtım Günleri'nde vatandaşlar miting alamına akın etti.

Samsunlular standları gezerek, memleket hasretini giderdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın da katıldığı kurdele kesimi ile başlayan tanıtım günleri Samsun'un değerleri olan Yıldıray Çınar, Neyzen Teyfik, Yaşar Doğu ve Ali Fuat Başgil'in anılmasıyla devam etti.

SADEF'TEN DAVET
SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, 24 Ekim tarihine kadar devam edecek Samsun Tanıtım Günleri'ne herkesi davet ederek "Samsun Dernekler Federasyonumuzun 9'uncusunu organize ettiği 'Samsun Tanıtım Günleri' Maltepe Sahili Miting Alanı'nda başladı. Tüm Türkiye'ye selam gönderiyor ve dostlarımızı, misafirlerimizi ve tüm Samsunluları miting alanına davet ediyorum. Yardımlarından dolayı katılımcılara, yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEHİTLER UNUTULMADI
Tanıtım Günleri'nin ilk gününün akşamında 15 Temmuz şehitleri için, Hafız Ali Vural ve Muhittin Küçük tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okunurken, İlahiyatçı ve Yazar Ömer Döngeloğlu, şehitler için dua etti. Ömer Döngeloğlu, böyle bir etkinlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu ve programa davetli olarak katıldığı için teşekkür etti.

SAMSUN'UN DEĞERLERİ ANILDI
Yapılan duaların ardından Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, Samsun'a mal olmuş değerler Ali Fuat Başgil ve Neyzen Tevfik hakkkında sunum yaptı. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz ve Samsun Dernekler Federasyon Başkanı Yıldıray Baş söyleşi gerçekleştirdi. Kavak'ı katılımcılara anlatan Sarıcaoğlu, Tanıtım Günleri'ne bütün hemşehrilerini beklediğini söyledi. KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz ise Samsunlu milli güreşçimiz Yaşar Doğu'yu anlattı.

HABER'E PLAKET VERİLDİ
Anma programı ve konuşmaların ardından 9. Samsun Tanıtım Günleri'nde plaket takdimi gerçekleştirildi. Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Yıldıray Baş, Samsun Tanıtım Günleri'ne katılımlarından dolayı Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun adına Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Çakıcı Hacıoğlu'na plaket verdi. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'da katılımlarından dolayı plaketini İstanbul Kavaklılar Dernek Başkanı Fikret Kesici'nin elinden aldı. Plaket takdiminin ardından ünlü TRT Sanatçısı merhum Yıldıray Çınar'ın yeğeni Metin Erten Yıldıray Çınar'a ait şarkıları seslendirdi.

Nur OK