Samsun Dernekler Federasyonu'nun (SADEF) 18-24 ekim tarihleri arasında İstanbul Maltepe Miting Alanı'nda düzenlediği 9. Samsun Tanıtım Günleri hafta sonunda da İstanbul'da yaşayan Samsunluların uğrak yeri oldu.

Standlarda vakit geçiren Samsunlular, ardından Samsunlu sanatçıların söylediği birbirinden güzel şarkılarla gönüllerince eğlendi. Haber Medya Grubu'nun fuarın ilk gününden itibaren Samsunlularla birlikte olduğu stant yine yoğun ilgi gördü. Haber Medya'nın standını ziyaret edenler arasında eski AK Parti Samsun Milletvekili, AK Parti İstanbul İl Koordinatörü Ahmet Yeni de yer aldı. Haber Medya standını ziyaret eden Samsunlulara günlük olarak İstanbul'a ulaştırılan Haber Gazetesi de hediye edildi.

SAMSUN İÇİN HER ŞEYİ YAPARIZ
Samsun Tanıtım Günrleri etkinliklerinde eski AK Parti Samsun Milletvekili, AK Parti İl Koordinatörü Ahmet Yeni de bir konuşma yaptı. Yeni, Samsunluların gittikleri her yerde mühürlerini vurduğunu ifade ederek, ''Her birimiz buraya gurbetçi olarak elimizde bir bavulla geldik. Çok çileli günlerimiz oldu. SADEF'le de yıllardır birlikteyiz. Yaptıkları her organizasyona yetişmeye çalıştık. 13-14 yıl milletvekilliği yaptım. Her gittiğim yerde gözüm Samsunlu kardeşlerimi arıyor. Çünkü Atatürk kurtuluşu Samsun'dan başlattı. Samsun farklı bir kent. 15 Temmuz sonrası nerede konuşma yaptıysam hep önde Samsunlular vardı. Allah onlardan razı olsun. Biz Samsunlular için her şeyi yaparız. Milletvekilliğimiz bitmiş olsa bile başlattığımız projeleri ve daha sonra başlatılan projeleri yakından takip ediyoruz. Şehrimiz iyi gidiyor fakat yeterli değil. Aynı şekilde Samsunspor'un da desteğe ihtiyacı var. İsim olarak Türkiye'de önde spor klüplerinden olsak bile listede de iyi olmamız gerekiyor'' diye konuştu.

MÜZİK ZİYAFETİ
Konuşmaların ardından Samsunlu şarkıcılar Ümit Kurşun, Ayşegül Pınar, İpek Nur, Ayhan Toprak sahne aldı. Ziyarteçiler, şarkılarla hem coştu hem de duygu dolu anlar yaşadı. Samsun'a hasret kalan ziyaretçiler ve stant açan katılımcıların Samsun havalarında oynamaları eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Nur OK