AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 64. hükümetin eylem planının ardından yeni ikinci nesil reformlarları hayata geçireceğini, Samsun için de yol haritası ve eylem planını önce masaya yatıracaklarını, sonra da uygulanmasının takipçisi olacaklarını ifade etti.

KARDEŞLİĞİ YENİDEN SAĞLAYACAĞIZ
Terör olaylarını değerlendiren Milletvekili Köktaş, "Terörün dini, dili, ırkı, milliyet, cinsiyeti olmaz. Terörün rengi hiç olmaz. Terör insanın hayatına, canına, malına kasteden insanlık suçu olduğu için terörü lanetle kınıyoruz. Son dönemlerde özellikle Güneydoğu'da ve onun uzantıları olarak büyükşehirlerde yaşanan terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. İnşallah hükümetimiz, emniyet güçlerimiz ve güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz bu işin üstesinden en kısa zamanda gelerek ülkemizde huzuru, birliği ve kardeşliği yeniden sağlayacağız" dedi.

İLKELİ VE DİK DURUŞ
Türkiye olarak sadece iç sorunlarla uğraşılmadığını belirten Köktaş, "Türkiye'nin kendi bölgesinden kaynaklanan stratejik durumundan dolayı dış politikada bugünlerde biraz yumuşak kaldık. Hangi ülkenin kiminle hangi menfaatleri düşünerek hareket edeceğini önceden kestirmek ve buna karşı pozisyon almak, bir duruş sergilemek durumundayız. İzlediğimiz ilkeli ve dik duran dış politikayla bunu da ülkemizin menfaatlerine çevirmek gayretindeyiz" diye konuştu.

TAAHHÜTLER YERİNE GELECEK
Vaat ettikleri bütün taahhütleri yerine getireceklerini de kaydeden Köktaş, "Hükümetimiz seçim beyannamesinde ifade ettiği gibi yapılacak olan reformları ve hizmetlerin bir aylık kısmını hayata geçirdi. Şimdi üç aylık kısmını da Melis'te yasaları değiştirerek, kanunlar yaparak hayata geçirmeye devam edeceğiz. İnşallah hükümetimizin 64. Eylem Planı'nda vermiş olduğu bütün taahhütler ilk altı ay içerisinde yerine gelecek, halkımızın, milleitimizin ve ülkemizin hizmetine sunacağız" dedi.

SAMSUN'U BÜYÜTECEĞİZ
Samsun'un 2016 yılı itibariyle yeni beklenti ve heyecanın şehri durumuna geldiğini kaydeden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, şunları söyledi: "Bizler Samsun'un geleceğini hazırlarken ülkenin de geleceğini hazırlamak ve parlamentoda yoğun çalışmaları gerçekleştiren iktidar partisinin mensuplarıyız. Hükümetimizin milletin geleceği, insanların huzur ve refahı için ve ekonomi, sosyal kalkınmayı gerçekleştirmek için elinden gelen gayreti göstermektedir. Samsun'a özel olarak yapmamız gereken, Samsun'u geleceğe taşımamamız gereken bir çok konu ve eylemlerimiz var. İleriki günlerde bunları masaya yatırarak aynı hükümetin eylem planı gibi, Samsun'da da önümüzde çok ciddi ve uzun perspektifli bir eylem planını ortaya koyup, milletvekilleri olarak buradan takipçisi, Samsun'daki yerel aktörlerimiz de icra takipçisi olarak hayata geçireceğiz. İstiyoruz ki Türkiye'deki kalkınmışlığın bir iki basamak daha üzerinde Samsun'u ve Samsun ekonomisini büyütelim. Samsun'un göç veren olmasını engelleyip eskisi gibi bölgesinde göç alan şehir konumuna gelsin. Samsun tüketen toplum olma özelliğinden çıksın üreten, katma değer sağlayan, ihracaat yapan bir şehir haline gelsin. İstiyoruz ki turizm, spor, sağlık alanında başlayan projeler devam ederken yerine çevre dostu, insana zarar vermeyen sanayi yatırımlarını da ikame edelim. Samsun top yekün kalkınma hamlesini geliştirsin."

Mustafa EKİNCİ