Büyük Birlik Partisi (BBP) Orta Karadeniz Bölge Toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi. North Point Otel'de düzenlenen toplantıya, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, BBP Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı, bölge il ve ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıdan önce gündem değerlendirmesi yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici idam cezasının geri gelmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, ''Hepimiz biliyoruz ki Cumhurbaşkanı talep ederse, idam cezası meclise gelir. Milletin arzusunun önüne geçilmemeli'' diye konuştu.

REFERANDUMDA YÜZDE 90 İDAM ÇIKAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın idam cezasının meclisten geçerse onaylayacağını söylediğini ifade eden Destici ''Samsun'dan seslenmek istiyorum. Eğer Cumhurbaşkanı idam cezasının mecliste onaylamasını isterse AK Parti grubu acilen bir teklif getirsin, MHP de bunu onaylayacağını söylemişti. Her iki partinin oyu anayasa değişikliği ve referandum için yeterli. Referanduma gidilsin, hiç kuşkuları olmasın en az yüzde 90'la idam cezası kabul edilir. Hain PKK'lı teröristler, en son Manisa'da 4 yaşındaki yavrucağı kaçırıp cinsel istismarda bulunanlar gibi cinsi sapıkların da mutlaka idam edilmesi lazım. Biz bu kahpe darbe girişiminden sonra da üçüncü grubu ekledik. Meclisi bombalayanlar, halkın üzerine bomba yağdıran darbeciler için de mutlaka idamın geri getirilmesi gerekli. Hepimiz biliyoruz ki Cumhurbaşkanı talep ederse, idam cezası meclise gelir. Milletin arzusu önünde artık kimsenin durmaması ve bu 3 kesim için idam cezasının geri getirilmesi gerekiyor'' dedi.

YENİ SİSTEM ZARURET
Genel Başkan Destici, Türkiye'nin 82 darbe anayasasından kurtulması ve demokratik sivil bir anayasaya geçmesi gerektiğini belirterek Türkiye'de sistem sorunu olduğunu söyledi. Destici, ''Sistem değişikliğinin Türkiye için zaruret olduğuna inanıyoruz. Ama bu nasıl bir sistem değişikliği? Başkanlık mı, yarı başkanlık mı, tam demokratik parlamanter sistem mi? Önemli olan bunun içeriği. Türkiye'nin şu anda demokrasi ve adalet eksikliği var. Daha birçok problemin çözümünü hangi sistem sağlayacaksa biz o sistemin yanında dururuz. Şu anda iktidar partisinden bir teklif yok, bu teklifin gelmesi ve iyice tartışılması ve milletin nasıl bir sistem istendiğini çok iyi öğrenmesi lazım'' ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin gündem değerlendirmesinin ardından Orta Karadeniz Bölge Toplantısı toplantı tüm gün devam etti.

Zerrin SOMUNCU