FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, göreve geldikleri 2007 yılında büyük kısmı üreticiye olan yaklaşık 200 milyon lira borç olduğunu söyledi.

Öncelikle ellerindeki atıl değerleri paraya çevirmeye çalıştıklarını belirten Bayraktar, "Gayrimenkul satışı yaptık, TMO'nun deposunda atıl olan ürünü aldık işleyerek para kazanmaya çalıştık. Kurumu yeniden yapılandırmaya gittik" dedi.

25 MİLYON LİRA TASARRUF
Bayraktar, değer üretebilecek kurumları aktif hale getirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Örneğin EFİT AŞ, yeni ürünler, Türkiye'de ve dünyada pazarlara sunmakla ilgili yeni bir zihniyet değişikliği yaptık. Tasarruflar sebebiyle her yıl 25 milyon lira tasarruf sağladık. Yeni ürünler nedeniyle ciddi bir pazar payımız oluştu. Hükümetle iş birliği dolayısıyla aldığımız ürünleri doğru yöntemle ve doğru metotta kullandık ve ciddi değer ürettik. Bugün Allah'a şükür FİSKOBİRLİK borcu olmayan yeni ürünleri piyasaya sunmaya çalışan, yeni pazarlama ağı oluşturan, dünyanın birçok alanında temsil vermeyle ilgili bir faaliyet içinde olan bir kurum haline geldi" diye konuştu.

ÇOK İDDİALI KONUŞUYORUM
FİSKOBİRLİK'in alacağı daha çok yol olduğunu belirten Bayraktar, "Bir sürü borç ödemişiz, piyasa yayılıyoruz bu kurum ama alması gereken yolun daha yüzde 10'unu almış. Yüzde 90'lık bir alan var bu yüzden çok iddialı konuşuyorum 3-5 yıl içerisinde bırakın Türkiye'de dünyada bile FİSKOBİRLİK deyince herkes duracak" ifadelerini kullandı.