Samsun'u hedeflerine ulaştıracak sonuçların çıktığı Ekonomi Çalıştayı'nı kitaplaştıran Canik Belediye Başkanı Osman Genç, iş dünyasını ziyaret ederek, şehri ileri taşıyacak şifreleri içeren kitap hediye ediyor.

SAMSİAD'ı ziyaret eden Başkan Osman Genç, burada Dernek Başkanı Hüseyin Yalgın ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. İşadamları ile Samsun'un ekonomisi ve şehrin hedeflerine nasıl ulaşabileceği noktasında fikir alışverişinde bulunan Genç, işadamlarına Ekonomi Çalıştayı'nın kitabını verdi.

'ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ'
Belediye olarak toplumun her kesimiyle istişare halinde olduklarını belirten Başkan Genç, "Sivil toplum örgütlerimiz olsun, iş adamlarımız olsun sürekli koordine içerisindeyiz. Örneğin işadamlarımızla, yani yatırımcılarımızla olan bu koordinelerimiz sonucunda ilçemize bir çok yatırım kazandırdık. Yani mutlu bir şehir hedefiyle çıktığımız yolda sadece belediyesel görevlerimizle sınırlı kalmayıp, bütün imkanları kullanarak bu amacımıza ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ekonomi Çalıştayı da bunlardan bir tanesiydi. O çalıştaydan çıkan sonuçları kitaplaştırdık ve bu kitabın şehrimizin geleceği açısından önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

'SAMSUN'UN AVANTAJLARI İYİ TESPİT EDİLMELİ'
Hedeflerinin mutlu bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Nasıl ki işadamlarımız insanlarımıza iş ve aş vererek şehirlerin mutlu olmasına katkıda bulunuyorsa, biz de yaptığımız çalışmalarla mutlu aileler, mutlu insanlar, dolayısıyla yaşam standartları yüksek mutlu bir şehir için çalışıyoruz. Samsun'un bir kullanma klavuzu yok. Bu şehrin 17 ilçeyi kapsayan hem mekansal hem sosyalojik Master Planı olmalıdır. Samsun dünyaya entegre olan bir şehir olmalıdır. Samsun'un, dünya şehirleriyle rekabet edebilecek avantajları iyi tespit edilmelidir. Bu şehrin vizyonunu ülke sınırları dışına taşımalıyız" diye konuştu.

'ORTAK AKIL ÖN PLANDA OLMALI'
Samsun'un yeniden ticaret merkezi olabilmesi için şehirde yatırımcılara güven ortamı oluşturulması gerektiğine de işaret eden Genç, "Yatırımcı Samsun'a yatırım yaparken bu şehrin yöneticilerine güven duyabilmelidir. Biz bunu Canik'te başardık, ancak bunu şehrin geneline yaymalıyız. Ortak akıl ön plana çıkmalıdır. Samsun'un vizyonunun her zaman daha yüksek olması gerekir. Bu şehre hep devletin yatırım yapmasını bekledik. Oysa diğer iller değişimi yakaladı ve özel sektörle büyüdü, Samsun'un önüne geçti. Bu hatayı tekrarlamamalıyız. Ortak akılla şehrimizi yarışın içerisine sokmalıyız" şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI KİTABI
SAMGİAD Başkanı Hüseyin Yalgın da, Başkan Osman Genç'in Samsun'un gelişimi adına yaptığı çalışmaları önemli bulduklarını belirterek, "Ekonomi Çalıştayı Samsun için çok güzel oldu. Eminim ki bu kitap da biz işadamları için çok yararlı olacaktır. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Başkan Genç ziyarette ayrıca Ekonomi Çalıştayı kitabının yanısıra Dernek Başkanı Yalgın ve yönetim kurulu üyelerine Canik Belediyesi tarafından hazırlanarak bastırılan '15 Temmuz Öncesi ve Sonrası' adlı kitabı da hediye etti.