Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi ile Atakum Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle Atakum Belediyesi Kültür Evlerinde sürdürülen kurslardaki kadın kursiyerlere kanser hakkında eğitim aldığı bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.

ÖLÜMLER AZALTILABİLİYOR
Atakum KETEM Sorumlu Hekimi İlkay Köktaş tarafından verilen eğitimde kadınlara erken teşhisin öneminden bahsederek, 'Toplum bilincinin ve kanser farkındalığının oluşturulması ile meme, rahim ağzı, kalın bağırsak kanseri gibi kanserlerde erken taramalarla ölümler önemli ölçüde azaltılabilmektedir' diye konuştu.

BİR KADIN BİLE BAŞARI
Kanser hakkında bilgilendirme ve tarama çalışmalarına hız kazandırdıklarını söyleyen Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, 'Erken teşhisin önemine dikkat çekmek, kadınlarımızı bu konuda daha bilgili ve duyarlı hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu eğitimler ve taramalar sayesinde bir kadınımızı dahi erken teşhis ile kanserden koruyabilirsek ne mutlu bize' ifadelerini kullandı.