Siirt'te PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in polis ağabeyi Yusuf Yamaner, kardeşi ile son telefon görüşmesini şehit düşmeden bir gece önce yaptıklarını, şehit olduğu günün sabahında ise mesajlaştıklarını söyledi.

Kardeşinden "Operasyonlarda dikkat etmesini" isteyip "Allah sizi korusun" sözlerini söyledikten sonra telefonu kapattıklarını aktaran Yamaner, "Daha sonra ertesi gün kardeşimin şehit haberini aldık" diye konuştu.

ACIMIZI PAYLAŞTILAR
Siirt halkının kendisini ve yengesini sürekli arayarak taziye dileklerini ilettiğini dile getiren Yamaner, "Kesinlikle vatandaşlarımız ön yargılı olmasın. Siirt'ten beni ve yengemi arayan çok kardeşimiz ve dostlarımız oldu. Hepsi acılarımızı paylaştılar. Arayanların hepsi mahcup bir şekilde, 'Siirt'e bunun yakışmadığını' söylediler. 'Emanetinize sahip çıkamadık' dediler. Hepsinden Allah razı olsun. Siirt halkı şehidimizin yanında olduğunu gösterdi. Bu gibi şeyler acımızı daha çok hafifletiyor. Bu kesinlikle Türk-Kürt savaşı değil. Bir polis olarak ve aynı zamanda bir şehit kardeşi olarak bunun bilincindeyiz" ifadesini kullandı.

ALLAH'IN SEVGİLİ KULUYMUŞ
Şehit kardeşinin ibadetlerini yerine getiren bir insan olduğunu anlatan Yamaner, "Allah'ına bağlı, imanı kuvvetli bir Türk evladıydı. Allah'ın sevgili kuluymuş. Allah bu mertebeyi ona nasip etti. Peygamber efendimize yoldaş olmaya gitti. Bizim acımız çok büyük ama sabırlıyız" dedi.

ERDOĞAN TELEFONLA ARADI
Şehidin ağabeyi Yamaner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da arayarak taziye dileklerini ilettiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız gerekenlerin yapılacağını söyledi. Kendisine çok teşekkür ederiz" diye konuştu.