Yapım aşaması devam eden ve kısa bir süre sonra hizmete sunulacak olan tesisler, evsel ve endüstriyel atık suların arıtılarak kullanılabilir hale getirilmesini sağlayacak.
Nüfusu az ve küçük olan yerleşim yerlerinde kanalizasyon atıklarının arıtılmasını, ekonomik ve kolay montaj yöntemleriyle çözen paket atık su arıtma sistemi, evsel ve endüstriyel atık suların arıtılarak kullanılmasını sağlayan paket atık su arıtma tesisleri ilk etapta 4 ilçede inşa edilecek.
Çalışmalarını aralıksız sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, hazırladığı projelerle Mesudiye'nin Yeşilce Mahallesi, İkizce'nin Yoğunoluk Mahallesi'yle Gürgentepe ve Gülyalı ilçelerinin merkezlerine paket atık su arıtma tesisleri kazandıracak. Gülyalı ilçesine yapılan paket atık su arıtma tesisinin temelini atarak terfi hattı ve mekanik boruların işlemlerini yapan ekipler, tesisin test işlemleri ve çevre düzenlemesini yaparak işletmeye hazır hale getiriyor. Gürgentepe ilçesinde kurulan paket atık su arıtma tesisi çalışmalarının mekanik borulama işlemleri devam ederken, betonarme dengeleme çalışmaları yapılan tesisin 15 gün içerisinde işletmeye hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Mesudiye ilçesi Yeşilce Mahallesi'ne yapılan tesisin mekanik borulama çalışmaları devam ederken betonarme işlemleri de tamamlandı. İkizce ilçesi Yoğunoluk Mahallesi'ne yapılan paket atık su arıtma tesisinin ise fizibilite çalışmaları sürdürülürken kısa süre içerisinde ekipler tarafından, temel ve betonarme işlemlerinin başlatılması hedefleniyor.


ORDU haberleri