TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, ilköğretim ve ortaöğretimdeki 18 milyon öğrenci ile birlikte sayıları 920 bine yaklaşan öğretmenin 2015 - 2016 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilinin Cuma günü (bugün) ülke genelinde başlayacağını, toplam 17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile birlikte 866 bin 615 öğretmenin aynı anda tatile çıkacağını hatırlatarak, trafik kazaları konusunda uyardı.

YORGUN YOLA ÇIKMAYIN
Apaydın, yaptığı açıklamada, "Özel araçları ile tatile çıkacak olan öğretmen, öğrenci ve velilerimiz araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmeli ve araçlarında mutlaka zincir ve çeki halatı bulundurmalıdırlar. En önemlisi uykusuz, yorgun yola çıkmamalı ve kışın şoförlüğüne güvenemeyenler ise seyahatlerinde mutlaka toplu taşıma araçlarını kullanmaları kendi faydalarına olacaktır" dedi.

KIŞ ŞARTLARINA UYGUN BAKIM
Öğrenci, öğretmen ve aileleri ile birlikte ülke nüfusunun yarısını oluşturan 38-40 milyona yakın kişinin tatile çıkacağı için trafikte yoğunluk yaşanacağını kaydeden Apaydın, "Yaşanacak yoğunluk nedeniyle tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizin acele etmemeleri kendileri ve araçlardaki diğer yolcuların can güvenliği açısından çok önemli. Her tatil döneminde insanlarımızın aynı anda hareket etmelerinden dolayı trafik kazalarında artışlar yaşanmaktadır. Eğitim ve öğretim yılının ilk yarıyılını tamamlayıp, sevdiklerimizle beraber geçireceğimiz tatilimizi kötü anılarla noktalamayalım. Heyecan duyduğumuz böyle günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkacak olanlar araçlarının bakımını yola çıkmadan kış şartlarına göre yaptırmalıdırlar. Çünkü ülke genelinde ağır kış şartları ve olumsuz hava, yolların zaman zaman kapanmasına, buzlanmasına ve kayganlaşmaya sebep olmaktadır" diye konuştu.