TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve İŞ-KUR İl Müdürü Ali Şahan arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Çorum'a bulunan 160 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.
Kasım-Aralık aylarında TSO Meclis Salonu'nda düzenlenecek eğitim hakkında bilgi veren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara bir fırsat sunduklarını kaydederek, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir' dedi.
Eğitimlerin 25'er kişilik 7 grup halinde, günde 8 saat toplam 4 gün süreceğini kaydeden Başaranhıncal, 18 yaşını doldurmuş ve İş Kur'a kayıtlı herkesin eğitimlere katılabileceğini söyledi.
Eğitim giderlerinin İŞ-KUR tarafından karşılanacağını anlatan Başaranhıncal, kursa katılanlara (emekliler, çalışanlar vb hariç) günlük 25 TL. cep harçlığı ödeneceğini ve genel sağlık sigortası kapsamında primlerinin yatırılacağını kaydetti.
Kursiyerlerin İŞKUR ve KOSGEB tarafından belirlenen bir komisyonca seçileceğini kaydeden Başaranhıncal, 'Girişimcilik Kursları' hakkında bilgi almak isteyenlerin TSO Danışmanı Zafer Eyvaz'ı 0364 2240531-131 nolu numaradan arayabileceklerini belirtti.


ÇORUM haberleri