Macaristan Milli Günü, 1956 Macar İhtilali ve Bağımsızlık Savaşı'nın 60. Yıl Dönümü ve Macaristan Silahlı Kuvvetler Günü, Ankara'da bir otelde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyona, Türkiye - Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nu temsilen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş katıldı. Resepsiyonda Büyükelçisi Gabor Kiss ile biraraya gelen Milletvekili Köktaş, Macaristan Milli Günü, 1956 Macar İhtilali ve Bağımsızlık Savaşı'nın 60. Yıl Dönümü ve Macaristan Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutladı.

MACARİSTAN DOSTUMUZ
Macaristan-Türkiye arasındaki ilişkilerinin son derece olumlu bir yol izlediğini ifade eden Milletvekili Köktaş, "AK Parti olarak dış politikamızı hakkaniyet eksenine oturttuk. Modern Türkiye tarihinde, geçmiş hükûmetlerle mukayese götürmeyecek şekilde, dış politikamıza başarı mührü vurduk. Dış politikada hem süreklilik hem de değişimi esas aldık. Türkiye'yi, hükûmetlerimiz döneminde, bağımsız, aktif siyaset ve perspektif üreten bir dış politikaya kavuşturduk. Bu anlamda 2013 yılında oluşturulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ile Türkiye ve Macaristan arasında siyasi görüş ve alışveriş, karşılıklı üst düzey ziyaretler sürdürülmektedir. Köklü ortak bir geçmişe sahip olan Macaristan ve Türkiye bugün daha güçlü ilişkilere ve dostluğa sahiptir" diye konuştu.