Yazarlar ile okuyucuları buluşturmak, kitap ihtiyaçlarına cevap verebilmek, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Canik Belediyesi ve Lovelet Outlet AVM işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. Canik Kitap Günleri, Lovelet Sanat Merkezi'nde 28 Ekim Cuma günü saat 11.00'da düzenlenecek törenle açılacak.

Canik Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla ilki geçen sene düzenlenen Canik Kitap Günleri'nin ikincisinde üç gün boyunca 11 ayrı yazar ve ülkenin en önemli yayın evleri okuyucularla buluşacak.

ÖNEMLİ YAZARLAR KATILIYOR
Geçtiğimiz yıl ilki büyük ilgi gören etkinliğin ikincisine önemli yayın evlerinin yanısıra yazarlar Kahraman Tazeoğlu, Sinan Yağmur, Selçuk Alkan, Adem Özbay, Bilal Sami Gökdemir, Nihat Gökmen, Kenan Koç, Okay Tiryakioğlu, Gülce Demirkaya, Merve Özcan ve Habib Demirel katılacak. Yazarlar üç gün boyunca düzenlenecek imza günleri ve söyleşilerde okuyucularıyla biraraya gelecek. Amaçlarının okuyucu ile yazarları buluşturmak ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kitap Günleri'nin ikincisinin de ilgi göreceğine inandıklarını söyledi.

BİLGİ, İNSANLARLA BULUŞUYOR
Belediye olarak kültür-sanata büyük önem verdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Okumak demek, dünyayı okumak, yaşamı okumak, insanlığı okumak demektir. Bilginin en önemli güç olduğu dünyamızda özellikle gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bilgi ise en çok kitaplarda yer almaktadır. Bu manada düzenlediğimiz Canik Kitap Günleri etkinliği, özellikle gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırması açısından önemlidir" dedi.

GENÇ'TEN AÇILIŞA DAVET
İnsanlığa her alanda hizmet etmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Genç, "Yol, kaldırım, park, bina gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında eğitim ve kültürde de geleceğimize aktaracağımız şeyler var. Bu bakımdan özellikle yeni neslin inşasında kültür, sanat ve eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. İkincisini düzenleyeceğimiz Canik kitap Günleri'nde insanlarımız bilgiyi birinci elden öğrenme fırsatı yakalıyor. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi 28 Ekim Cuma günü saat 11.00'da Canik Kitap Günleri'nin açılışına bekliyoruz" diye konuştu.