Bahçeşehir Okulları Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılını, 19 Mayıs Kampüsü'nde düzenlediği resepsiyonla kutladı. Resepsiyona Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Okulları Genel Müdürü Özlem Dağ, Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, Bahçeşehir Okulları öğretmenleri, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Türk Halk Müziği sanatçısı Ümit Tokcan ve veliler katıldı.

EĞİTİMİ DERT ETTİK

Resepsiyonda konuşma yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Cumhuriyet resepsiyonunun Samsun'da kutlanmasının çok önemli olduğunu belirterek, 'Samsun'a her gelişimde farklı güzellikleri görüyorum. Daha sık beraber olacağız. Çünkü çocuklarımızın ve Türkiye'nin geleceği ile uğraşıyoruz. Biz Türkiye'nin eğitim meselesini kendimize dert ettik. Grup olarak eğitimden başka bir işle meşgul olmayacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün muhasır medeniyet düzeyine çıkma hedefini sadece eğitimle yakalayabiliriz' dedi.

DEĞİŞİMİ YAKALAMALIYIZ

Zenginleşmenin yolunun eğitimden geçtiğini kaydeden Yücel, 'Artık nasıl bir eğitim yapmalıyız. Bunu konuşmalıyız. Nasıl bir eğitim yapalım ki, biz de dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesine çıkalım ve zenginleşelim. Zenginleşmenin yolu bu çağda eğitimden geçiyor. Düşünen, analiz yapan, kendine güvenen çocuklar yetiştirmeliyiz. Türkiye'de son birkaç yıldır konuşulan konular hepimizin içini acıtıyor. Bunların son bulması için eğitime önem vermeliyiz. Amerika'da eğitimle ilgili atılan adımlar ve yapılan yenilikler hızla değişiyor. Bizim bu değişimi yakalamamız lazım' diye konuştu.

YATIRIMLARA DEVAM

Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 'Uğur Eğitim Kurumları sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde eğitim alanında yatırımlar yapıyor. 21. yüzyıl becerileri neyse onun içinde yer alıyoruz. UNESCO ile dünya vatandaşlık programı içerisinde yer alıyoruz. Sınavların önümüzdeki yıllarda değişeceğini biliyoruz. Bunların ne zaman ve nasıl değişmesi konusunda da düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Çocuklarımızın iyi bir liseye ve iyi bir üniversiteye gidebilmeleri için hedeflerini büyütüyoruz.'

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKAN BİREYLER

Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar ise, 'Bizler Cumhuriyet'in temel değerlerine sahip çıkan nesil yetiştirmeye talibiz. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak misyonumuz ve vizyonumuz da bu doğrultudadır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da kıymetli velilerimizin desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Velilerimizden aldığımız güçle Cumhuriyet'e sahip çıkan daha güzel nesiller yetiştiriyoruz' dedi.

COŞKULU KUTLAMA

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Okulları Genel Müdürü Özlem Dağ ve Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, velilerle tek tek selamlaşarak ilgilendi. Resepsiyonda öğretmenler tarafından vals gösterisi sunulurken, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'le ilgili slayt gösterimi davetlilerin büyük beğenisini topladı. TRT ses sanatçısı Ümit Toktaş'ın sürpriz mini konseri geceye renk katarken, söylenen marşlar ve Cumhuriyet pastası gecede coşku dolu anlar yaşattı.