Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, günlük kiralık evlerin fuhuş ve suç örgütlerince yaygın olarak kullanıldığının ortaya çıkması sonrası Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, evlerini bu şekilde kullanan ya da kullanmayı amaçlayanlara uyarıda bulundu.

SAMSUN'DA DA SIKINTI VAR
Kiralık daire sıkıntısının tüm ülkede olduğu gibi Samsun'da da olduğunu ifade eden Oral, "Ben sıkıntıları zaman zaman dile getiriyorum. Bundan birkaç gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da havaalanında yaşanan patlama ile ilgili olarak, teröristin 3 günlüğüne ev kiraladığını, orada her türlü hazırlığını yaparak terör eylemi gerçekleştirdiğini ifade etti. Yine Ankara'da bu tür bir şekilde eyleme hazırlanan bir terörist etkisiz hale getirildi. Tabi buralarda fuhuş yapıldığı gibi söylentiler de ortaya çıkıyor. Bu nedenlerle artık kiralık evlerin üzerine ciddi bir şekilde gidiliyor. Günlük kiralık ev hizmeti verecek insanlar çok iyi düşünmelidir. Çünkü bu evlerde herhangi bir terör eylemi hazırlığı yapan insanlar kendi başlarına da sıkıntı alabilirler. O kişilerin yanında kendileri de yanar. Bu tür günlük kiralık daire uygulaması resmi olarak da yapılmıyor. İnsanlarımız daha duyarlı olmalıdır. Sırf para kazanmak uğruna kendilerini tehlikeye atmamalıdır" diye konuştu.

Ayrıca Başkan Oral, günlük kiralık evleri kullanan tek bir meslektaşı olmadığını, bunu yapan varsa dahi kendisine bildirildiği durumda gerekeni yapacağını ifade etti.

Barış BUDANOĞLU