ORDU haberi
Bakım çalışmaları kapsamında Yalı Camii yanında yer alan 53 metre uzunluğundaki teleferik direği üzerinde bulunan makaralar indirildi. Makaralar, üzerindeki hidrolik devrelerin ve burçların, kaynak bağlantılarının kontrolü yapılıp yıpranan pimler değiştirildikten sonra tekrar yerlerine monte edilecek. Sırasıyla diğer direklerdeki makaralarda da aynı işlemler uygulanacak.
Teleferiğin en detaylı bakımlarından olan 22.500 saat bakımı çerçevesinde hidrolik bakım, mekanik bileşenler üzerinde NDT, mekanik servis - kasnak trenlerin revizyonu ve elektrik hizmetleri bakımı yapılacak.
Dönemsel olarak bakıma alınan teleferikte 2016 yılında ağır bakım gideri olarak toplam 600 bin lira harcama yapılması planlanıyor. Bakım çalışmalarını yapan yüklenici firma tarafından görevlendirilen 4 teknik personel ile Orbel A.Ş. teleferik istasyonunda bulunan teknik ekiple sürdürülüyor.
'22 bin 500 işletim saat bakımı' kapsamında devam eden ikinci etap bakım çalışmaları, 15 Kasım 2016 tarihinde sona erecek. Bu tarihten sonra vatandaşlar teleferik hizmetinden yararlanmaya devam edecek.

Teleferikte büyük bakımı