FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Ankara'da bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Gaziantepli Seyit Ahmet Çakır'ın annesi ve babası Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen ve 15 Temmuz gününü konu alan 'Önce Vatan' isimli tiyatroyu izledi. Anne Ayşe Çakır ile baba Şahin Çakır, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte 15 Temmuz'u konu alan tiyatroyu izlediler. Acılı anne ve babanın tiyatroyu izlerken zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Şehit annesi Ayşe Çakır, 'Bir oğlumu vatana şehit verdim. Bir evladım daha var gerekirse onu da seve seve vatan için feda ederim' dedi.
'Halk demokrasiden vazgeçmeyeceğini ortaya koydu'
15 Temmuz'da darbecilerin ülkeyi bölmek için bir darbe girişiminde bulunduğuna dikkat çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, '15 Temmuz'da hainler ülkemizi bölmek, parçalamak ve işgal ettirmek için bir darbe teşebbüsünde bulundular. Milletimiz, Cumhurbaşkanımız da, hükümetimiz de, halkımız da kadınıyla erkeğiyle bu darbeye karşı durarak demokrasiden ve kendi iradesinden vazgeçmeyeceğini ortaya koydu. Bu hainler 40 yıldır bu iş için hazırlanmış. Ordumuzun, polisimizin ve devlet kurumumuzun içine sızmışlar. Kendi silahımızla, tankımızla, silahımızla halkımızın üzerine ateş açtılar' dedi.
'Vatan uğruna feda olsun'
26 yaşındaki oğlunu vatan uğruna şehit verdiğini belirten Ayşe Çakır, 'Böyle bir evlat yetiştirdiğim için onurluyum, gururluyum. Acım çok büyük vatan için feda olsun. Bir evladım var vatan uğruna yine feda ederim. Bir Ahmet gider bin Ahmet gelir. Benim kaybım kadar devletimin de kaybı var. Çocuğum başarılıydı ve işini çok seviyordu. İşi hayatından da öncelikliydi. Ne olaydı oğluma en az 5 yıl daha müsaade etselerdi vatan için biraz daha çalışsaydı. Önünü çabuk kestiler yapacak bir şey yok. Şehit olduğu için hiç üzülmüyorum. Evladım acısı içimde başka ama şehit olduğu için beni gururlandırdı' şeklinde konuştu.
'Hainler bizim vatan sevgimizi unuttu'
Ayşe Çakır, 50 yaşında olduğunu ve görev verilmesi halinde gözünü kırpmadan vatan uğruna canını vermeye hazır olduğunu söyledi. Çakır, 'Hainler tek bir şeyi unuttu o da vatan sevgimiz ve yüreğimizdi. Cumhurbaşkanımızdan isteğim koltuk uğruna vatan satanların bir an evvel cezalandırılmasıdır. Oğlum sayısız terör operasyonlarında görev aldı. Tek gücüme giden kendi askerimiz tarafından şehit düşürülmesi. Bunu yapanlara asker diyemem vatan hainlerine asla asker diyemem. Onlar asker kılıklı şeytandan başka bir şey olamazlar. Allah'tan tek dileğim bu hainliği yapanlara Allah toprak nasip etmesin' dedi.
Baba Şahin Çakır ise 'Oğlum çok başarılıydı her yerde görev yaptı. Cumhurbaşkanımızın korumasını da kendisi yaptı. Keskin nişancıydı. Kobani'de, Irak'ta görev yaptı. Türkiye'nin her yerinde çalışırım. Alnımda ne yazıyorsa başıma o gelir diyordu. Çocuğum vatanı uğruna şehit oldu. Vatanı uğruna şehit düştüğü için gururluyuz. Çok şükür kötü bir yolda gitmedi. Kötü yolda gidenlere şu an toprak da bulamıyorlar' diye konuştu.

Şehit annesinden duygulandıran konuşma