Başkan Tutu, "Süper Lig'de olduğu gibi PTT 1. Ligi'nde de kulüpler birliği kurulacak. Bu birlik kurulduğunda aynı uygulama PTT 1. Ligi kulüplerine de yapılacak" dedi

ÖNCE KULÜPLER BİRLİĞİ KURULACAK
Süper Lig kulüplerinin toplam 3.5 milyar liralık borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmalara PTT 1. Lig takımlarının dahil edilmemesi Samsunspor taraftarları tarafından üzüntüyle karşılandı. Taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Hüsnü Güreli'nin, geçen yıl, "VYŞ'nin (Varlık Yapılandırma Şirketi) kapısını PTT 1. Lig'deki takım da çalabilir" dediğini hatırlattı. Bu gelişmeler üzerine 50 milyon lira civarında borcu olduğu Samsunspor gibi şu anda maddi sıkıntılarla boğuşan PTT 1. Lig kulüplerinin de borçları yapılandırma projesine dahil olmak için çalışma içerisinde oldukları belirtildi. PTT 1. Lig kulüplerinin, projeye dahil olmak için şu anda Kulüpler Birliği Vakfı'nı kurma aşamasında oldukları ifade edildi.

Samsunspor'un 3 puanı silindi
BAŞKAN TUTU AÇIKLADI
Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, "Süper Lig'deki gibi PTT 1. Lig'de de Kulüpler Birliği Vakfı kurulma aşamasında. Onların tüzükleri hazırlanıyor. Aynı Süper Lig'deki kulüpler birliği gibi PTT 1. Lig kulüpleri başkanlarınında bir hazırlğı var. Bu hazırlık bittikten sonra PTT 1. Lig Kulüpler Birliği kurulacak. Kurulduktan sonra, Süper Lig'dekinin aynısı orada uygulanacak. Görüşmeler, çalışmalar bu yönde" diye konuştu. Böylece borçlarının üç devlet bankası tarafından üstlenilmesini ve 10 yıl gibi orta vadede yeniden yapılandırılmasını öngören projeye, PTT 1. Lig kulüplerininde dahil olma noktasında umut ışığı doğdu.

Muhammet Çavuşoğlu