Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un Avukatı Mustafa Kaymak, bazı yerel gazetelerde yayınlanan haberlerin maksatlı olduğunu belirterek, konuyla ilgili hukuki sürecin başlatığını söyledi.

Samsun'daki başarıya devlet takdiri

Av. Mustafa Kaymak, FETÖ/PDY başta olmak üzere terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen etkili operasyonlardan rahatsızlık duyanların gerçeği yansıtmayan kötü niyetli haberlerinin aynı zamanda da suç teşkil ettiğini kaydetti.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un Avukatı Mustafa Kaymak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Son günlerde ilimizdeki bir kısım mahalli basın yayın organlarında il emniyet müdürümüz ile ilgili yapılan haberler maksatlıdır. İl Emniyet Müdürümüz bizlerin de yakından takip ettiği FETÖ/PDY başta olmak üzere terör örgütlerine ilişkin olarak birçok etkili operasyonları gerçekleştirmiştir. Bu operasyonlar kamuoyunda çok ciddi yankı bulmuştur. Bu operasyonlar sonucunda çok sayıda kişi gözaltına alınmış, çok sayıd kişi de tutuklanmıştır. Sözkonusu operasyonların bir kısmı da 15 Temmuz öncesinde başarıyla ve önleyici kolluk hizmetine örnek teşkil edecek şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Etikli operasyonlardan rahatsızlık duyanların kötü niyetli ve aynı zamanda da suç teşkil eden haberleriyle ligili olarak hukuki işlemler derhal başlatılmıştır."

Bu arada, sözkonusu haberle ilgili olarak Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin erişimin engellenmesi kararını verdiği öğrenildi.

Barış BUDANOĞLU