Bir grup engelli vatandaşın 7 aydır iş bulamadıkları ve İŞKUR personeli tarafından rencide edildiği iddialarının Haber Gazetesi'nde yer almasından sonra Samsun İŞKUR İl Müdür Vekili Sait Gül, iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Samsun'da engellilerden 'nezaket' tepkisi

İŞKUR'un art niyetli kişilerce suistimal edildiğini ve kurumun sıkıntı yaşadığını söyleyen Gül, ''Bu gibi kişiler yüzünden işletmeler de şikayetçi, İŞKUR'la çalışmak istemiyorlar'' ifadelerini kullandı.

PERSONELİMİZ RAHATSIZ EDİLİYOR
7 aydır işe yerleştirilmediklerini ileri süren işçilerin birkaçının son 4 yılda 9-10 defa işe yerleştirildiğini ancak çeşitli sebeplerle işlerden şikayet edip ayrıldıklarını kaydeden Gül, ''Bahsi geçen iddialar kesinlikle doğru değil. Gruptaki işçilerden özellikle biri kurumumuz personelini çok sık telefonla rahatsız ediyor. İş ve meslek danışmanlarımız bu konudan ciddi bir şekilde rahatsızlık duyuyor. İşletmelerden de aynı kişi ve kişiler hakkında çok fazla şikayet ediyor. Samsun'da birçok markette insan kaynaklarında çalışan arkadaşlar bu kişinin sürekli marketleri arayarak bıkkınlık getirdiğini ve kendileriyle çalışmak istemediklerini bize söylüyorlar'' diye konuştu.

İŞVEREN, İŞKUR'LA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR
İşletmelerden gelen yoğun şikayetlerden dolayı engelli olmayan işgücü taleplerini de göndermekte zorluk yaşadıklarını ifade eden Gül, ''Bu işletmelerle çalışamadığımızdan dolayı büyük açık oluşuyor ve zaman zaman taleplerini karşılayamıyoruz. Bahsettiğim kişilerden dolayı İŞKUR'la çalışmak istemiyorlar. Geçtiğimiz yıl bu kişinin kurum personelini rahatsız etmesi nedeniyle savcılığa yaptığımız suç duyurusu da var. Zaten diğer engelli arkadaşlarımızın da bu kişi tarafından organize edildiğini biliyoruz. Bu konu birkaç kişi tarafından kurumumuzun suistimal edilmesi. Tamamen art niyetle yapılmış bir açıklama olduğunu düşünüyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz'' dedi.

ENGELLİ KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ
Gül, İŞKUR'da her bir danışmanının özellikle engelliler konusunda çok hassas davrandığını söyleyerek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Yine iddia edildiği gibi hakaret veya rencide söz konusu bile olamaz. Çok iddialı söylüyorum, Samsun Türkiye genelinde il müdürlükleri konusunda en özverili çalışan kurum. Şehrimizde de şu anda bin 328 engelli istihdam ediliyor, işyerlerinde engelli kadrosu açığı da yok denecek kadar az. Açık kadrolarsa yalnızca bankalarda yaşanıyor, onlara da iş kanunu kapsamında idari para cezası uyguluyoruz.''

Zerrin SOMUNCU