Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Karayolları'nda çalışan 10 bin taşeron işçinin geçtiğimiz aylarda kadroya geçirilmesinin ardından Samsun'a ziyaret gerçekleştirdi.

Atakum'daki Yalı Kafe'de işçilerle buluşan Ağar'a Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Türk-İş İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Çılgın eşlik etti.

HAYALLER GERÇEK OLDU
Kadroya geçen taşeron işçilerin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Çılgın, "Hayal bile edilemeyecek zor bir işi başardık. Bu işe ilk başladığımızda hayal kuruyorsunuz dediler. Ama bugün baktığımızda hayaller gerçek oldu. Bu zor yolda büyük bir mücadele verdik. Bu yolda bizlere büyük emek veren başta Genel Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÇÖLDEKİ VAHA GİBİ
Emeğe vurulmuş en büyük darbe olduğunu söylediği 15 Temmuz ile ilgili üzüntüsünü dile getirerek söze başlayan Türk-İş İl Temsilcisi Nakif Yılmaz ise, "Umutların suya düştüğü günlerde çöldeki vaha gibi 10 bin arkadaşımıza kadro aldık. Şube başkanımızın dediği gibi bu büyük bir hayaldi. Bu büyük mücadelede emeği olan başta genel başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bizlere umut verdiniz" şeklinde konuştu.

550 İŞÇİ KADROYA GEÇTİ
Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin de, Samsun'da 550 taşeron işçinin kadroya alındığını ifade ederek, "Kadroya geçen arkadaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Aramıza hoşgeldiniz. Kurumumuz Türkiye'nin DSİ ile birlikte en iyi kurumu. Daha iyi bir şekilde devletimize ve milletimize hizmet için birlikte çalışacağız" dedi.

İŞİMİZ İKİ KATINA ÇIKTI
Taşeron işçilerin kadroya alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Karayolları'nda 6 bin 500 çekirdek işçi sayısı alımlarla 21 bine çıktı. Emekli olanların ardından ise bu sayı 18 bin 500'e düştü. Ülke nüfusu ile yol ağı artmasına rağmen işçi sayısı yeterince artmıyor. Eskiden tek yönlü yollar yapıyorduk. Şimdi ise ülkenin dört bir yanı duble yollarla donatılıyor. Bu işin iki katını çıkması anlamına geliyor. Bizim de çalışan sayımızın artması lazım. Madem duble yollar, oto yollar oldu, işler çoğaldı ama işler çoğaldıkça ihaleye verildi. Kamu ve Karayolları çok önemli. Karayolları bu ülkede en iyi hizmeti götüren bir teşkilat. Karayolları, ülkenin bir ucundan bir ucuna ulaşımı sağlayan teşkilatımızdır" diye konuştu.

İNADINA ÇALIŞMALIYIZ
Kamuda işçilerin verimli çalışmadığını söyleyenlerin inadına çok çalışılması gerektiğini anlatan Ağar, "Sen işçiye iş vermiyorsan, işçinin yapacağı işi ihaleye veriyorsan, işçiyi de oturtuyorsan 'çalışmıyor' demeye hakkın yok. İşçi ne bölge müdürü için ne de sendika için çalışıyor. Biz devletimiz için çalışıyoruz. Biz olmazsak devlet olur mu? Elbette olmaz. Demek ki kendi işimizi yapıyoruz. Kendi işimizi yaparken ücretimizi de alıyoruz. Kimsenin çıtası yükselsin diye değil, devletimizin çıtasının yükselmesi için, inadına çalışacağız. Bize çalışmıyor gözüyle bakanları da mahcup edeceğiz. 'Demek ki işçiler iş verdiğimiz zaman çalışıyormuş' dedirtmemiz lazım" dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Ağar başta olmak üzere Karayolları ve sendikanın yöneticilerine plaket takdim edildi.

Barış BUDANOĞLU