Kozan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine gelen kar maskeli üç kişi, öğretmenler odası, müdür yardımcısı ile memur odasının kapılarını tekme atarak kırıp içeri girdi.

Odalarda bir şey bulamayan hırsızlar, müdür odasının kapısını kırarak içeri girdi. Çelik kasa ve çekmeceleri kontrol eden hırsızlar, çekmecede bulunan şehit polis Ali Bulduk için okutulacak mevlit için toplanan 505 lirayı alarak olay yerinden kaçtı.

Sabah okula gelen görevliler kapıların kırık olduğunu görünce polise haber verdi. Polis, olay yerinde yaptığı inceleme ve güvenlik kameralarından yola çıkarak kar maskeli ve eldivenli hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Hırsızların okula gelmeleri duvardan tırmanarak içeri girmeleri ve birisinin tırmanırken düşme tehlikesi atlatması ile içeride kapıları tekmeyle kırmaları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Öte yandan, 1999 yılında okullarından mezun olan şehit özel harekatçı polis memuru Ali Bulduk için yeniden para toplanarak yemekli mevlit okutulduğu öğrenildi.