AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılında 29 Ekim Cumartesi günü hizmete girecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Ankara Garı'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyeleri, bürokratlar ve yatırımcı firma yetkileriyle incelemelerde bulunuldu.

DDY BAŞKANI GELİYOR
Köktaş ziyaret sırasında, üç etaptan oluşan Samsun - Ankara Hızlı Tren Yolu'nun etüt, proje ve yapım ihalelerinin hızlandırılmasını istedi. Köktaş, önemli bir liman şehri olan Samsun'un, iç Anadolu'ya ve batıya bağlanmasının ihracat için çok önem arz ettiğini, kuzey-güney bağlantısının hızlı bir şekilde tamamlanması gerektiğini söyledi.

Köktaş, ayrıca Tekkeköy'de inşaatı devam eden Lojistik Köy'ün ve Havza Bekdiğin de inşa edilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tren bağlantı yolu ve istasyonun kurulması çalışmalarına hız verilmesi için Devlet Demiryolları Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın'ın 12 Kasım da Samsuna geleceğini açıkladı. Köktaş, bu ziyaret sırasında alt yapı ve sinyalizasyon çalışmaları devam eden Samsun-Sivas tren yolunun da bir an önce hizmete açılması için çalışmalara hız verileceğini de sözlerine ekledi.