Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Şehitleri Anma Programı'na katıldı. Programa Bakan Arslan'ın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmara Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Arat, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı. Program İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programda konuşan Ulaştırma Bakanı Arslan, Türkiye'nin bölgedeki önemine değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin atmış olduğu adımlarla ulaştırma sektöründe atılan adımların bölgeye ve Türkiye'ye olan katkısına değindi. Arslan, 'Niye gezi olaylarında niye 17-25 Aralık olaylarında ve hatta geldik 15 Temmuz'a. İnsanlar Ulaştırma ve Denizcilik bakanlığının projelerini hedef aldılar. Bunlar yapılmasın dediler. Bulunduğumuz coğrafya 3 saatlik uçuşla 1 buçuk milyar insana ulaşabiliyoruz. Ve yine bulunduğumuz coğrafyada bu 1 buçuk milyar insanın yaşadığı ülkelerin gayri safi yurt içi hasılası 35 trilyon dolar. İşte ülke büyüdükçe, ülke ulaştırma koridorları anlamında büyük projeler yaptıkça bu 1 buçuk milyara erişebilir, 35 milyar dolarlık pazardan pay alabilir hale geldi. İşte sıkıntı da burada başladı. Niye. Çünkü bu ticaret hacminden, bu pazardan pay alıp paylaşanlar bir baktılar ki, biri çıktı, Türkiye büyümeye başladı ve Türkiye bu pastadan pay almaya başladı. Pasta belli. Siz bu pastadan pay almaya başladığınız zaman pastanın geçmiş paydaşları işte bundan rahatsız oldular. Bundan rahatsız oldukları için Recep Tayyip Erdoğan'ı ve onun ekibini istemediler. Çünkü ticaretiniz büyüdükçe, ekonominiz geliştikçe, insanınızın refah seviyesi yükseldikçe dünyada sözünüz o kadar geçerli hale gelir' şeklinde konuştu.
'Büyüyen bir ülkeyseniz, buna bağlı olarak da güçlenen bir liderseniz, işte bu dünyayı rahatsız ediyor'
Türkiye'nin gelişmesi ile birlikte bugün bölgesinde söz sahibi olduğunu ifade eden Bakan Arslan, 'Bugün ülkemiz diyor ki, coğrafyamızdaki rolün belirleyicisi ben olacağım. Benim insanımın, benim milletimin, benden umut bekleyen mazlumun ve mağdurun çıkarı neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edeceğim. Dolayısı ile senin istediğin hareketi yapmayacağım. Kendi menfaatim neyi gerektiriyorsa onu yapacağım. Güçlenen bir ülkeyseniz, büyüyen bir ülkeyseniz, buna bağlı olarak da güçlenen bir liderseniz, işte bu dünyayı rahatsız ediyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrı işte bunun için dünyayı rahatsız etti' dedi.
Türkiye'nin büyümesini istemeyen güçlerin terör örgütlerini maşa olarak kullandıklarına dikkat çeken Arslan, 'Bunların anlamı şu. Birileri Türkiye'nin büyümesini istemedi. Ancak onlara maşa lazımdı. Onlara bir başka ifade ile onların emellerine hizmet edecek hainler lazımdı. Geçmişte birileri bu hainliği yaptı. Gezi olaylarında birileri kandı bu hainliği yaptı. 30 yıldır PKK diye bir terör örgütü bu hainliği, bu maşalığı yapmaya devam ediyor. O da yetmedi son 3-4 senedir DEAŞ denen bir hain terör örgütü çıktı, onların maşalığını DEAŞ yapıyor. Daha da kötüsü dini istismar ederek, İslam'ı istismar ederek, Müslümanlığı istismar ederek yapıyor. En kötüsü de bu. Coğrafyaya zarar veriyor. O da yetmedi, 40 yıldır palazlanan, 40 yıldır bizi din istismarı yaparak, hizmet istismarı yaparak, kandıran, aldatan bir grup daha çıktı. O grup en kötüsünü yaptı. Hainliğin en kötüsünü. 15 Temmuz'da sizin dediğinizi yaptılar. Sizin dediğinizi yapmaya çalıştılar. Hizmet ettikleri ağababalarının, Türkiye'nin büyümesini bu yolla engellemek adına, onlara hizmetkarlık ettiler. Onlara uşaklık ettiler. Bu uşaklığı ederlerken de, insanımıza bizim paramızla alınan tankı yönlendirdiler. Bizim paramızla alınan helikopteri yönlendirdiler. Bizim paramızla alınan kurşunu yönlendirdiler. Eğer başarılı olsalardı, işte sizin dediğiniz olacaktı. Yüzyıl önce nasıl ki bu ülkeyi kendi kafalarında parçalamış, planlamış, nereyi kime vereceklerine karar vermişlerdi, yüzyıl önce ecdat dediki, 'Hayır', 'Ben istiklal ve istikbal mücadelemi vereceğim, bin yıldır bana bu toprakları vatan olarak bırakmak için ecdat şehit olmuş, ben de olacağım dedi. Öyle Çanakkale zaferi, öyle Sarıkamış geldi, öyle bize bu toprakları vatan olarak bıraktı' diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Arslan ‘15 Temmuz Darbe Girişimi ve Şehitleri Anma Programı’na