Samsun'da il genelinde TEOG sınavında bütün sorularının tamamını doğru yapan 21 öğrenci önce İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından makamında kabul edildi. Girgin öğrencilere başarılarının devam etmesi ve 15 günlük tatilde yapılması gerekenler hakkında önerilerde bulundu.

Öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ardından Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali İbrahim Şahin ile bir araya geldi. Vali Şahin, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

'EĞİTİMDE TÜRKİYE'DE 1. SIRADA OLMALIYIZ'

Öğrencilere başarılarının devam etmesi temennisinde bulunan Şahin, 'Karşımda soruların tamamını doğru cevaplayan bir grup ile beraberim. Siz bizim geleceğimizin cumhurbaşkanı, başbakanı, bilim adamı, yurt dışında Türkiye'yi temsil eden çok parlak Türk gençleri ya da geleceğin büyükleri olacaksınız. Onun için sizi çok önemsiyoruz. Çok önemli bir başarıya imza attınız. Aynı zamanda Samsun'un gururu oldunuz. Samsun'un nüfusunun Türkiye'de 16. büyük il olduğunu vurgulayarak, eğitimde de en iyi 16. il olmamız gerekiyor. 17. olmamız gerekiyor. Ama bizim derdimiz ilk 10'a girmek. Eğer Samsun ilk 10'a girerse biz eğitim adına çok ciddi mesafe almış olduğumuzu vurgularız. Ama bu da yetmeyecek, tabii ki gönül arzu eder ki biz 1. sırayı kapalım. Kimseye vermeyelim. Diğer taraftan şu anda yanımızda, özel okullarından, devlet okullarından, ilçelerden ve merkezlerden öğrenciler var. Demek ki bu 'belli okulların eğitim kalitesi çok yüksek, oralardan öğrenciler başarılı oluyorlar, diğerleri başarısız oluyor tezini' siz çürütmüş oldunuz. Siz neyi ispat ettiniz? Çok çalışırsanız, planlı çalışırsanız, demek ki başarı yakalanıyor. Siz bunun ispatısınız. Bundan dolayı sizi kutluyorum. Samsun'un yüz akı oldunuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılar yakalarsınız' dedi.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından, öğrencilerin de görüşlerinin alınmasıyla beraber hediye törenine geçildi. TEOG sınavında bütün soruları doğru cevaplayan 21 öğrenciye tablet bilgisayar ve kitap hediye edildi.