OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay İnam Karahan, görevini Prof. Dr. Metin Eker'e devretti. GSF Dekanlık makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, eski Dekan Çağatay İnam Karahan, Dekanlık görevini devralan Prof. Dr. Metin Eker ve GSF öğretim üyeleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç devir teslim töreni öncesi yaptığı konuşmada, insan odaklı bir çalışma anlayışı ile hareket edeceklerini kaydederek, 'Bizler için herkes değerli. Temel değerimiz olan insan merkezli bir bakış kapsamında düne ait yanlışların, sadece yeni yanlışlar yapılmasın diye hatırda tutulabileceği ama onların tekrarının mümkün olmayacağı bir ortam oluşturmak istiyoruz. Çünkü bu kısır döngüyü çok yaşadık. Geçmişe ait yanlışların bir daha yaşanmayacak örnekler olarak duracağından emin olun. Bunların tekrarı bizim dönemimizde olmayacak' dedi.
Üniversitedeki kadro konusuna da değinen Rektör Bilgiç, 'Bu hususta kesinlikte hiçbir ayrım gözetmiyoruz, gözetmeyeceğiz. Burada esas olan bazı kriterler var. Örneğin kişinin bekleme süresi, akademik kriterleri taşıyor olup olmadığı gibi. Elimizde var olan kadroları bu sözünü ettiğim belirgin kıstaslara göre değerlendirip, adil ve şeffaf olacağız. Dolayısıyla herkes buna göre çalışsın ve emek versin. Hakkaniyet esaslı bir yaklaşımın üniversitedeki iklimi güzelleştirir. Herkese bu güzel ana şahitlik ettikleri ve pozitif adımlar atma düşüncemize ortak oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Çağatay Hocamıza bugüne kadar verdiği hizmetlerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da görevini layıkıyla yerine getireceğinden eminim. Metin hocamıza da bir yük yüklüyoruz şimdi. Bu idari görev ağır ve külfetlidir. Zamanınızı alır, zihninizi yorar, yani bir fedakarlık gerektirir. Bu fedakarlık yapma nöbetini kendisine devrediyoruz. Allah kendisini muvaffak etsin ve lütfen ona sizler de destek olun. Hep birlikte üniversitemizi bir adım daha ileri taşıma gayretimiz daim olsun inşallah' dedi.
Rektör Bilgiç'e teşekkür eden Prof. Dr. Çağatay İnam Karahan, 'Öncelikle Sayın Rektörümüzün bu sarıp sarmalayan, güzel ve sıcak sözleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bir süre beraber olduğumuz çalışma arkadaşlarıma, şu an burada olmayan hocalarıma ve diğer çalışanlara da teşekkür etmek istiyorum. GSF'nin başarısı bizleri her zaman gururlandıracaktır, mutlu edecektir. Farklı birimlerde aynı çatıyı paylaşıyoruz. Tek temennimiz Sayın Rektörümüzün dediği gibi huzurlu bir çalışma ortamı. Rektörümüze de yeni görevinde başarılar diliyorum' diye konuştu.
Ekip ruhuna vurgu yapan Prof. Dr. Metin Eker, 'Ben de Sayın Rektörümüze güzel düşünceleri ve sözleri için teşekkür ediyorum. Çağatay Hocama da iyi dilekleri için teşekkür ederim. GSF yeni bir fakülte ve yeni kurulma süreci halen devam ediyor. Fakültemizin birçok ihtiyacı var. Bizim camia olarak kardeşlik, çalışma azmi, ekip ruhu ve başarı hep hedefimiz olmuştur. Bu ekip ruhunun şu andaki lideri sayın rektörümüz. İnşallah bu ruh üniversitemiz, fakültemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına devam eder. Tekrar çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi?ne Metin Eker atandı