Samsun'un Tekkeköy ilçesi, Balcalı mahallesi, Çanakçı mevkiinde yer alan cami için Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yıkım kararı sonrası mahalle sakinleri isyan etti. Yıkılması planlanan cami önünde toplanan vatandaşlar, yaklaşık 80 yıldır kullandıkları caminin yıkılmaması için gerekirse dava atacaklarını ifade etti.

HIRSIZLIK İDDİASI
Yaklaşık 200 metre ileride yapılan yeni mahalle camisi dolayısıyla yıkım kararı alınan camide kapının zorlanarak açıldığı, elektrik sayacının söküldüğü ve imam başlığı ile cübbesinin dolaptan çalındığını öne süren Çanakçı sakinleri, caminin yıkık-dökük olduğu, kullanılamaz durumda bulunduğu iddialarına tepki gösterdi.

KİMSEYE ZARARI YOK
Mahalle sakinleri adına açıklamada bulunan Nihat Güroğlu, caminin kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Bizler bu yıkıma karşıyız. Balcalı Köyü Muhtarı Halil Eskibaş, bu caminin yıkımı için girişimde bulunmuş. Büyüklerimiz bu caminin yaklaşık 80 yıldır kullanıldığını söylüyor. Bayramda seyranda, insanlar burada mezarlıkları ziyaret edip dualarını ediyor. Bu caminin kimseye zararı yok. Muhtarın dediği gibi cami yıkık dökük değil. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ediyorum, buradaki birçok insan bu caminin yıkılmasını istemiyor. Bu yıkımdan geri adım atılmasını istiyoruz. Caminin yıkılmaması için dilekçe verdik, gerekirse dava da açacağız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU