Siirt merkeze bağlı Rastepe mevkiinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen 6 çocuk babası 47 yaşındaki geçici köy korucusu Kadri Yıldız için Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, teröre karşı mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Kurmay Albay Topuz, 'Şehidimiz, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canını verdiği binlerce şehidimizin arasına katılmak üzere aramızdan ayrıldı. Ancak bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılmadır. Al bayrağın rengine kanını veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan bu kahramanlar asla aramızdan asla ayrılmadılar. TSK olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimizi daha da artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz' dedi.
İl Müftüsü Turgut Erhan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından sona erdi.
Daha sonra ambulansa konulan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, ilçeye bağlı Aydınlı köyü Mağaralı mezrasındaki evine getirildi. Şehidin naaşı, evinde helalliğin alınmasının ardından köy mezarlığına defnedildi.
Şehit Kadri Yıldız, eşi Dilan, annesi Rabia, babası Recep Yıldız ile 6 çocuğu tarafından Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurladı. Teröre lanet eden Dilan Yıldız, çocuklarına sarılarak teselli bulmaya çalıştı.
Törene Batman Valisi Ahmet Deniz, İlçe Kaymakamı Ünal Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İlçe Jandarma Komutanı Vuran Duranok katıldı.

Şehit korucu Kürtçe ağıtlarla uğurlandı