2015-2016 eğitim-öğretim yılında İlkadım İmam Hatip Ortaokulu olarak ilk ders zili çalınan ve ismi daha sonra Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulu'na çevrilen okulda öğrencilere karneleri Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte şehidin babası Zikri Zor tarafından verildi.

Şehidin annesi Arzu Zor, eşi Cansu Zor, 1.5 yaşındaki oğlu Eymen Zor ve ağabeyi Ercan Zor da karne dağıtım törenine katıldı. Şehidin babası Zikri Zor, gözyaşları içerisinde öğrencilerin hepsine tek tek karnelerini verdi.

Eşinin adının okulda yaşatılmasından dolayı mutlu olduğunu fakat bir taraflarının da buruk olduğunu belirten şehidin eşi Cansu Zor, 'Çok değişik bir şey. Hem acı hem de tatlı yan yana. Bir yandan çok mutluyum. Çünkü eşimin adı burada yaşayacak, şehidimin adı burada olacak. Bir tarafımız da buruk. Özlem var' dedi.

Son zamanlarda artan terör saldırılarının bitmesini isteyen acılı şehit eşi Zor, 'Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. İnşallah biran önce biter. Artık her gün şehit haberi duyuyoruz. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın diyoruz ama her gün yanıyor. Yine her gün bir aile, çocuklar babasız kalıyor' diye konuştu.

Karne dağıtım töreninin ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve şehit yakınlarının katılımıyla okulun yakınındaki Kalkancı Camii'nde cuma namazı öncesi mevlit okutuldu.