SAMULAŞ'da düzenlenen toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, Samulaş A.Ş. Operasyon Müdürü Sevilay Germi Telci, Samulaş A.Ş. Mali İşler Müdürü Ela Alok, Samulaş A.Ş. Arge ve İnovasyon biriminden Cihan Pehlevan, OMÜ Öğrenci Konsey Başkanı Ali Sarıalioğlu ve Fakültelerin Öğrenci Temsilcileri ve Topluluk Başkanlarından 3 öğrenci katıldı.
Toplantı ile ilgili basına bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Kadir Gürkan, 'Ekibimiz ile 19 Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi arasında sürdürülen çalışmalar sonuç veriyor ve alınan kararlar birer birer uygulanıyor. Konsey üyelerimizin taleplerini bir bir değerlendirdik ve ilk etapta 19 Mayıs Üniversitesi kampüs içerisinde Yaşam Merkezi'nde Samkart yükleme ve satış cihazını hizmete aldık. Ayrıca yine öğrencilerin ihtiyaç duyduğu R11 ve E1 otobüsleri duraklarının montajını tamamlayarak kapalı duraklarımızı hizmete sunduk. Yine öğrenci konseyinden gelen talep doğrultusunda Üniversite İstasyonunda 1 adet olan ücretiİade cihazının sayısını 6'ya Samkart yükleme ve satış cihazı sayısını 3'den 5'e çıkardık. SAMULAŞ'ın öğrenciler ile diyaloğunun daima devam edecek ve daha güzel çalışmalara imza atacağız' dedi.
Toplantıda, daha önceki toplantılarda üzerinde çalışılan, Samsun Büyükşehir Belediyesi elektronik ücret toplama ve bilet sisteminde kullanılan 'Samkart Eğitim' kullanıcısı öğrenci ve eğitmenlere yönelik aylık abonman kart kampanyasının detayları karar bağlanırken, kampanyanın kasım ayı içerisinde uygulamaya alınması kararlaştırıldı. Ayrıca konseydeki ulaşım çalışma gurubu ile SAMULAŞ çalışma grubunun ayda bir toplantı yapmaları kararıda alındı.
Yılmaz'dan eğitime büyük destek, Samkart eğitim ile tek fiyat
OMÜ Öğrenci Konseyi ile yapılan ilk toplantıda öğrencilerden Üniversite istasyonundan Belediye Evleri istasyonuna kadar 1,65 TL' ye seyahat etmek istedikleri yönünde talep gelmiş ve konu Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında gündeme alınmıştı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve SAMULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz toplantıda konu ile ilgili 'Öğrencilerimizin her konuda yanında olarak eğitime her zaman destek vermeliyiz. Öğrencilerimizden gelen bu talebi bir kampanya haline dönüştürek tüm hatta geçerli olacak ve 1,50 TL'ye denk gelecek şekilde çeşitli promosyon uygulamalarının düzenlenmesini sağlamalıyız' diyerek konu ile ilgili çalışma talimatını SAMULAŞ idari kadrosuna vermişti. Yürütülen çalışma ve konsey ile yapılan toplantılar sonucunda, 20 biniş 30 TL, 50 biniş 75 TL olacak şekilde iki tür kampanya yapılarak sadece Raylı Sistem İstasyonlarında geçerli olacak şekilde kampanyanın devreye alınması için fikir birliğine varıldı. Yeni promosyon kampanyası İstasyonlarda bulunan Samkart yükleme ve satış cihazlarından sadece Eğitim Samkartlara yüklenebilecek.
Konseyden panoramaya tam not
Toplantı sonrasında 2 gün önce Samsun'a gelen ve raya indirilen yerli tramvay Panorama'yı da gezen konsey temsilcileri tasarım ve görünüm olarak tramvayı çok beğendiklerini, Panorama'nın çok rahat ve ferah göründüğünü dile getirirken, dıştan içe renk kombinasyonu ile her noktasında Samsun'u simgelediğini de dile getirdiler.

Öğrenci Konseyi ve SAMULAŞ çalışmaya devam ediyor