Çeşitli etkinliklerde sunuculuk yapan, sanat yaşamında tiyatro yönetmenliğinin yanı sıra diksiyon, artikülasyon, fonetik ve etkili sunum teknikleri, etkili iletişim dersleri ve seminerleri veren, reklam ve tanıtım filmlerinde seslendirme yapan OMÜ Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç, iki saati aşan söyleşide doğru iletişimin insan hayatındaki önemi üzerinde durdu.

Genç, nefes alma ve sesi doğru kullanma tekniklerini uygulamalı olarak gösterirken eğlenceli dakikalar da yaşattı. Gençlerle etkileşim içinde gerçekleşen söyleşide Buğra Genç, doğru konuşmanın doğru nefes almayla ilgili olduğunu belirterek bu konuda ipuçları verdi. Dilimizi istila eden yabancı kelimeler ve bunların yanlış kullanılışıyla ilgili örnekler de veren Yrd.Doç.Dr. Buğra Genç, 'Dilimize sahip çıkarsak her şeye sahip çıkarız' dedi.
Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Buğra Genç söyleşisi, sıcak bir ortamda gerçekti. Söyleşide 'Etkili İletişim, Beden Dili, Diksiyon, Nefes Eğitimi' konularında oldukça faydalı bilgiler edindi. Söyleşinin sonunda Buğra Genç'e çiçekle teşekkür eden öğrenciler daha sonra birlikte fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.