Rize'nin Kalkandere İlçesi Ormanlı Köyü'nde hafta başı meydana gelen olayda aralarında Kalkandere İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Öztürk'e ait iki araç ve bir evinde bulunduğu 14 nokta kundaklanmıştı. Kundaklamalarda bir araç ve bir ev tamamen yanarak kullanılmaz hale gelmişti. Kundaklanan yerler arasında köyde yapımı devam eden Açık Cezaevi İnşaatı da vardı.

Olayla ilgili olarak jandarma tarafından gözaltına O.Ö (22) isimli genç çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. Olayın zanlılarından R.Ö (28) ve B.Ö'de (25) jandarma tarafından gerçekleştirilen takip sonucu geçtiğimiz gece Kalkandere İlçesi'nde yakalandılar. İki zanlının olay sonrası Zonguldak iline giderek gizlendikleri geçtiğimiz gece Kalkandere'ye geri döndükleri öğrenildi. Göz altına alınan zanlılardan B.Ö'nün üç yıl önce askerlik görevini yaptığı sırada birliğinden firar ettiği için arandığı öğrenildi. Zanlıların üzerinde 30 adet ectasy hap bulundu. Zanlılar ifadeleri alındıktan sonra çeşitli suçlamalar ile hakim karşısına çıkartılacak.

Kundaklama suçlaması ile olay günü yakalanıp tutuklan ve ilçelerinde bulunan kapalı cezaevine konulan O.Ö'nün, Ormanlı köyünde yapımı süren ve kundaklama olaylarında iki hücresi yakılan Açık Cezaevi inşaatına karşı olduğu, açık cezaevinin köylerinde yapılmaması için imza kampanyası başlattığı, ev ve araçları yakılan kişiler ile geçmişte bu konuda sorun yaşadığı öğrenildi.