Altınokta Körler Derneği Samsun Şubesi üyelerince kurulan ''Sempatik Tiyatro Gurubu'' 4. tiyatro oyunu olan ''Düdüklerin Efendisi'' adlı komedi oyununu Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşturdu.

Dernek üyesi, görme engelli Sedat Çevik'in yazdığı, görme engelli ve gönüllülerden oluşturulan 20 kişilik grupla sahnelenen oyun yoğun ilgi gördü. Tiyatronun sonunda oyuncular, dakikalarca ayakta alkışlandı.

PROTOKOLDEN DAHA DEĞERLİSİNİZ
Oyununun büyük bir emekle ve derneğin kendi imkanlarıyla hazırlanıp sahnelendiğini söyleyen Altınokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, ''Geçen oyunda kızdığımız için davetiye göndermedik. Bu sefer gönderelim dedik. Kime mi? Ayşe hanımın yemeğinde, Fatma hanımın oğlunun düğününde, falancanın açılışında olan çok değerli protokole. Görüyorsunuz değil mi salonu, var mı protokolden birisi? Biz Samsun Valisi İbrahim Şahin'i, vali olduğundan bu yana dernekte veya derneğin bir faaliyetinde hiç görmedik. Belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz zaman zaman katılım sağlıyorlardı ama ben bugün burada valimizin olmasını çok arzu ediyordum. Bütün davetlerimize rağmen, sanıyorum çok yoğunlar gelmediler. Kimbilir kimin açılşı var şu anda, bilemiyoruz tabii. Şunu ifade edeyim, bizim için bunun zerre kadar önemi yok, hiçbir değeri yok. Çünkü şu anda burada bulunan her biriniz protokol üyelerinden daha protokolsünüz ve çok daha değerlisiniz. Herkese çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU