Düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, iş adamları Cemal Yeşilyurt ve Mustafa Yeşilyurt, EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, veliler ve öğrenciler katıldı.

YEŞİLYURT: 'OKUYAMADIĞIM İÇİN HIRSIMI OKUL YAPTIRMAKTA BULUYORUM'

Karne dağıtım töreni öncesi Okul Müdürü Mustafa Makas'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan iş adamı Cemal Yeşilyurt, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Yeşilyurt, 'Bundan 65 yıl önce Of İlkokulu'ndan mezun oldum. Fakat hem eğitime verilen önem hem Türkiye'nin yapısı hem velilerin durumu, bizi Of'un dışına taşıyamadı. Bir sene liseye gittim fakat bitiremedim, bana zor geldi. Sevgili öğrenciler, sizler okuyun. Ben okuyamadığım için hırsımı okul yapmakta buluyorum. Samsun'da 2 tane, Karabük'te 1 tane, Trabzon'un Of ilçesinde babamın adına çok programlı lise, annemin adına 120 yataklı bir tane yurt yaptırdım. Bugün benim esas varlığımın onlar olduğunu hissediyorum ve onlarla iftihar ediyorum' dedi.

TOK: 'CEMAL YEŞİLYURT BU OKULUN A'DAN Z'YE HER ŞEYİNİ YAPTI'

Okulu yaptıran Cemal Yeşilyurt'a teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'İş adamı Cemal Yeşilyurt bu okulun A'dan Z'ye her şeyini yaptı. Bu okulun yapılacağı zaman okul yaptırma kampanyası vardı. Ama genelde okullar karkas olarak yapılıyor, isimler yazılıyor. İç dizaynını da o zamanki şartlarda özel idare tarafından karşılanıyordu. Biz Cemal Yeşilyurt'un yanına gittiğimizde bize 'biz bu okulu A'dan Z'ye her şeyi ile anahtar teslimi yapacağız' demişti. O zamanki şartlarda bu okulumuz ilk asansörlü okulumuz oldu' diye konuştu.

ŞAHİN: 'VATANINI, ÜLKESİNİ, BAYRAĞINI SEVEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMELİYİZ'

Komşu çocuklarını göstererek velilerin çocuklarına baskı yapmamaları gerektiğinin altını çizen Samsun Valisi İbrahim Şahin şöyle konuştu: 'Çocuklar bizim yavrularımız. Komşu çocuğun karnesi çok iyi diye yavrularımıza baskı yapmayalım. Sadece merhametle, sevgiyle, muhabbetle kucaklarsak, bu sene başarılı olmayan çocuk gelecek sene çok başarılı olur. Şuan başarılı olan çocuklar da performanslarını iyi tutturamazlarsa başarıları düşer. Onun için biz kendi yavrularımızın bu ülkeyi seven, vatanına, milletine, bayrağına bağlı olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Yoksa çok fazla başarılı olup, bu ülkeye ihanet eden insanlar olmalarını ne siz, ne biz, nede buradaki öğretmenler istemez. En son ödül kazanan bir bilim adamımız var. O Güneydoğu'da bir ilden çıkmış, İstanbul'a geldiğinde kalacak yeri olmayan, Amerika'ya gittiğinde imkansızlıktan dolayı zor şartlarda okuyor. Ama Türkiye'ye döndüğünde tavrını gördünüz. İnsan böyle bir bilim adamıyla gurur duyuyor. Böyle bir bilim adamının o zor şartlar altında yetişip, Türkiye'ye döndüğünde Türkiye aleyhine birilerinin yaptığı gibi cümleler sarf etmenin dışında vatanını, milletini, ülkesini, bayrağını ne kadar sevdiğini çok veciz sözlerle ifade ediyor. Biz insan yetiştirirken bu şekli ile yetiştireceğiz.'

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 'Dün Türkiye'nin en zengin işadamlarından Mustafa Koç vefat etti. İnsanoğlu var ettiği eserlerle yaşar. Cemal Yeşilyurt amcamızda çocuklarımıza güzel pencereler açtı. İnşallah hep o güzellikler penceresinden bakalım. Her öğrencinin kapasitesinin farklı olduğunu asla unutmadan çocuklarımızı vatanımıza, milletimize, insanlığa hayırlı birer evlat yetiştirme yolunda hep beraber çaba göstermemiz gerekiyor. Geleceğimiz, istiklalimiz ve istikbalimiz buna bağlı' şeklinde konuştu.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili bugün başlarken, Samsun'da 246 bin 357 öğrenci ve 17 bin 223 öğretmen tatile girdi. Öğrenciler 08 Şubat 2016 tarihinde ders başı yapacaklar.